Alborosie la Arenele Romane - sunet solid, mesaj pozitiv si energie cat cuprinde

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Dupa Patrice, in 2008, si Gentleman, anul trecut, Alborosie este al treilea nume mare al Reggae-ului (ordinea este pur cronologica) care urca pe scena de la Arenele Romane.

Aseara, sau mai bine zis "azi dimineata", avand in vedere ora la care concertul a inceput, am inteles de ce un italian nascut in Sicilia a devansat in ierarhia reggae de anul trecut un nume ca Damian Marley. Sunet solid, mesaj pozitiv si energie cat cuprinde.

Arenele au erupt cu mult inainte ca Alborosie sa-si faca aparitia pe scena, Ikaya a aprins atmosfera cu doua piese care au lasat doar putin sa se intuiasca ce va urma.

Alborosie la Arenele Romane Alborosie la Arenele Romane

Improvitatii si show live gandite omogen am mai vazut si la alti artisti, dar parca aseara conceptul a fost dus la extrem. Am distins trei "calupuri", in care Alborosie a prezentat tot ce are mai bun pe acorduri, unele dintre ele total diferite de variantele de studio, ce ieseau unele din celelalte, separate de celebrele de acum "pull up"-uri salbatice.

Playlistul? Unul cuprinzator si destul de generos, avand in vedere timpul efectiv petrecut de artist pe scena. Nu au lipsit Rolling Like a Rock, Herbalist sau Raggamuffin, dar am ramas cu senzatia ca intregul act a gravitat in jurul a doi poli: International Drama,  piesa a carei varianta de studio nu te lasa sa-i intrevezi potentialul live si pe care Alborosie a etalat veleitati de tenor (care au cam uimit auditorul), si celebra Kingston Town, cea mai cunoscuta piesa a lui. O lista cu playlistul aproximativ o sa propun la final, daca am scapat ceva, va rog, completati.

Alborosie la Arenele Romane Alborosie la Arenele Romane

Da, au existat si aspecte ceva mai neplacute legate de evenimentul din parcul Carol.

Desi fanii infocati ai lui Alborosie cu siguranta au apreciat originalitatea show-ului, ma tem ca cei care au venit "din curiozitate" au ramas cu impresia unui subiect care trebuie aprofundatat. Rapiditatea cu care trecea de la o piesa la alta si schimbarea cateodata completa a partiturii se poate sa fi buimacit pe multi. Acest lucru s-a resimtit undeva in a doua jumatate a show-ului, cand publicul s-a cam rarit, care in tribune, care spre casa…

O alta bila neagra as acorda-o celor 5 cinci ore pe care a trebuit sa le asteptam pana la momentul zero al serii. Portile s-au deschis la 7 seara, Alborosie a urcat pe scena dupa 12 noaptea - interval in care a trebuit sa induram si ceva dificultati tehnice, baietii de la East Roots stiu despre ce e vorba. In deschidere au mai cantat Kaya Foundation si, partial, General Trix cu Mighty Boogie (spun "partial" pentru ca momentul a fost intrerupt pentru intrarea lui Alborosie, dar au revenit pe scena dupa finalul concertului acestuia… cam degeaba, pentru ca lumea parasea Arenele)

Si, pentru ca tot vorbim de organizare, asocierea rasta-Desperado a parut un pic fortata, iar preturile cam piperate, insa, de departe, vedeta serii a fost un mic "typo", cei care l-au vazut stiu despre ce vorbesc

Una peste alta, un concert bun,  Alborosie s-a ridicat la nivelul asteptarilor fanilor sai si poate a reusit sa mai castige si altii in aceasta seara.

Setlist:
Sound Killa
Rolling Like a Rock
Camila
No Cocaine
Herbalist
Raggamuffin
International Drama
Diversity
Still Blazing
Call Up Jah
Rastafari Anthem
Black Woman
Nuh Betta Than Me
Slam Bam
Waan The Herb
Police Polizia
Kingston Town

Multumiri lui Vlad Pana pentru cronica si lui Octavian Botel pentru poze.
3 comentarii

Alborosie la Arenele Romane - sunet solid, mesaj pozitiv si energie cat cuprinde
Sergent
#1 -

Comentariu nou

"daca am scapat ceva, va rog, completati."
"baietii de la East Roots stiu despre ce e vorba"
"un mic "typo", cei care l-au vazut stiu despre ce vorbesc"

Ce naiba? Asta e cronica sau povestire doar pentru cei care au fost aseara?

Alborosie la Arenele Romane - sunet solid, mesaj pozitiv si energie cat cuprinde
Vladimir
#2 -

Comentariu nou

Articolul se adreseaza atat celor care au fost acolo cat si celor care si-ar fi dorit sa ajunga, dar sunt unele detalii care nu mai au acelasi farmec daca sunt repovestite.
Probabil ca ai fost la cantari unde au aparut probleme cu sunetul, iar in momentul in care minute in sir esti supus unor minunate microfonii, mai conteaza detaliile tehnice?
Cat despre typo, cei de la "Reggea Nights" s-au autodepasit (citat de pe bratarile de acces):)

Alborosie la Arenele Romane - sunet solid, mesaj pozitiv si energie cat cuprinde
Catalin
#3 -

Fyaahhh

Nu mi-a placut faptul ca am asteptat atat ; gama de bere enorm,enorm de saraca. Daarrrrr,concertul m-a facut sa uit tot. DEMENTIAL . East Roots ne-a incalzit bine ,Ikaya sublima. ALBOROSIE a fost imperial, cand a inceput sa cante opera am ramas masca. Incredibil.
Am topait tot concertul,nu am putut sa stau!! Superb, sper sa mai am ocazia sa-l vad live.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje