2Cellos sau cum a dansat intreaga Sala a Palatului la un concert de violoncel

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

 

Go and see them live, because it really is astonishing! I can’t remember seeing anything as exciting as them since I saw Jimi Hendrix live back in the 60’s.

Cand il auzi pe Elton John spunand asta, devii putin curios.Oare chiar atat de buni sunt? Ce au putut ei sa faca pe scena incat sa il impresioneze atat de mult pe marele Elton?

Prima data i-am ascultat pe cei de la 2Cellos odata cu lansarea coverului Thunderstruck. Apoi, le-am urmarit toate videoclipurile de pe YouTube si am descoperit doi muzicieni care duc sunetele unui instrument clasic la cu totul alt nivel. 

 
Sursa foto

Pe 6 decembrie 2015, Luka Šulić si Stjepan Hauser au venit pentru a doua pe scena Salii Palatului, alaturi de tobosarul lor, Dusan Kranjc. Biletele, epuizate.

Cu o intarziere de cateva minute, Luka urca pe scena si incepe sa cante celebra piesa a argentinianului Astor Piazzolla, Oblivion. La putin timp, Stjepan il urmeaza, totul petrecandu-se intr-un joc de lumini care parca te invita la tango. Dupa cum ne-a spus si Luka, seara va incepe soft, insa ne asteapta sa dansam pe scena mai incolo. Dans la un concert de violoncel?, se intreaba o doamna de langa mine.

Da, dans la un concert de violoncel. Am vazut lume dansand pe Viva la Vida de parca ar fi fost la un concert Coldplay, oameni care cantau toate versurile din melodiile lui Michael Jackson. 


Sursa foto

Stjepan si Luka au tinut sa vorbeasca de mai multe ori cu noi, Luka multumindu-ne ca am venit si anul asta, iar Stjepan flirtand si glumind. Printre altele, ne-au spus:

Va multumim ca ati mai ramas cu noi. Anul trecut, toata lumea a plecat dupa primele trei melodii. Glumesc...dupa primele doua.

Nu vom canta Thunderstruck. Ala a fost pentru faima.

Sper ca veti visa frumos la noapte. Adica pe mine.

Sunteti romantici? Si eu sunt romantic. Ce coincidenta.

Au dedicat tuturor domnisoarelor din sala Shape of my heart de la Sting, si ne-au emotionat cu With or Without You al celor de la U2.

Insa spectacolul a inceput cu adevarat odata cu partea rock a acestuia. La primele acorduri din Thunderstruck, sala s-a ridicat in picioare, iar tobosarul Dusan a urcat pe scena. Ce a urmat de aici inainte...un adevarat show rock, de unde nu a lipsit un Stjepan cantand culcat pe scena sau un Luka rupand pur si simplu violoncelul in doua.


 

Cei doi croati canta de aproape cinci ani impreuna. De atunci, ei au umplut scenele celor mai importante orase ale lumii, in fata a milioane de ascultatori. Au reusit sa aduca popul, rockul si muzica clasica sub acelasi acoperis, unde un singur lucru ii uneste pe oameni: muzica.

Asa ca da. Intreaga Sala a Palatului a dansat in acordurile celor doua violoncele si, dupa cum spunea si Luka, speram sa ii mai ascultam si anul viitor.


Sursa foto

Setlist

Oblivion
Benedictus
Where the Streets Have No Name
Viva la Vida
The Book of Love
Resistance
With or Without You
Human Nature
Smooth Criminal
Welcome to the Jungle
Thunderstruck
Vodoo People
Smells Like Teen Spirit
You Shook Me All Night Long
Highway to Hell
The Trooper
Satisfaction
Fields of Gold
Back in Black
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje