The Raveonettes - Into The Night, EP

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nu e greu sa iti dai seama de unde vine sunetul The Raveonettes. Numele spune totul. E clar ca exista influente luate din grupurile de fete din anii ’50 si ’60, e clar ca duoul danez are o pasiune pentru orice a produs Phil Spector, e clar ca reverberatiile marca The Jesus and Mary Chain sau The Velvet Underground sunt un punct de plecare.

Cel mai nou EP al trupei, Into The Night, primul material de studio de la albumul lansat anul trecut, Raven In The Grave, surprinde perfect, in doar patru piese, esenta The Raveonettes. Pentru fani, cele patru melodii sunt o reconfirmare ca cei doi stiu sa combine chitare puternic distorsionate si zgomot cu armonii imbibate in mult zahar. Pentru cei care nu au ascultat pana acum The Raveonettes, piesele noi sunt o introducere perfecta in universul formatiei.

O lume in care nu exista decat inimi frante si nici o poveste nu are un final fericit. Dar lumea lor e, in acelasi timp, una in care durerea si pierderea sunt invaluite in acorduri dulci. Una in care melodiile stratificate au nevoie de ascultari repetate pentru a surprinde fiecare detaliu. Una in care nostalgia fiecarei piese te duce mai repede cu gandul la o zi de vara in care personajele din melodii gonesc cu soarele in fata in timp ce canta “Heartbreak, oh heartbreak/I hate you/I’ll leave you/Wasting time alright”.

Folosindu-se de mixul obisnuit de The Shangri-Las, The Velvet Underground si The Jesus and Mary Chain, melodiile sunt cand mai apropiate de psihedelica (Night Comes Out, Bad Ghosts), cand de twee pop (Too Close To Heaven), cand par a continua ce au inceput cu Raven In The Grave (Into The Night). Si, desi nu e nimic nou pentru The Raveonettes, Into The Night e o colectie de piese atemporale si contagioase pe care nu prea ai voie sa o ratezi

 

 

Tracklist:

01. Into The Night
02. Night Comes Out
03. Too Close To Heaven
04. Bad Ghosts

 

 

The Raveonettes - Night Comes Out

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje