The Decemberists - Long Live The King, EP

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cu The King Is Dead, lansat la inceputul anului, The Decembrists s-au indepartat de indie folkul cu accente de prog caracteristic lor si au imbratisat un sunet mult mai accesibil, axat pe americana. Sper diferenta de albume-concept ca Picaresque, The King Is Dead era mult mai "haotic". Asa cum indica si numele, EP-ul Long Live The King vine ca o urmare. Mai precis, cinci piese scrise pentru album, dar care nu si-au gasit locul intre melodiile de pe King Is Dead si un cover dupa piesa Grateful Dead, Row Jimmy.

Luat ca un intreg, EP-ul nu are cum sa fie coeziv. Avem, pana la urma, piese care s-au gasit la un moment dat in apropierea cosului de gunoi. In mod deloc suprinzator, pentru ca avem de-a face cu The Decembrists, acest aspect nu indica calitatea, ci doar nepotrivirea dintre ele si cele zece piese de la King Is Dead. In schimb, cantecele sunt o mana de b-sideuri cu care trupa nu are de ce sa se rusineze, ba chiar, cu care orice alta formatia ar fi teribil de mandra.

Cum spuneam, Long Live The King este haotic. Daca prin versuri se mai creaza o legatura (doua piese care vorbesc despre moarte, alte melodii in care vocalul Colin Meloy isi permite sa fie teribil de personal), la nivelul instrumentalelor, The Decemberists incearca diverse teritorii. I4U & U4Me, o piesa cu un beat nelinistit si jucaus, o simpla povestioara despre o relatie romantica, pare prea vesela in comparatie cu prima piesa de pe EP, E. Watson, o balada sumbra cu o poveste despre moarte si razbunare a carei actiune are loc undeva dupa Razboiul Civil din America.

Undeva intre se afla Burying Davy, cu care formatia se intoarce pe taramuri mai vechi, un folk-prog, desi relativ scurt, tipic Decemberists in perioada The Hazards Of Love. O melodie tensionata care vine dupa cel mai linistit moment al albumului, usor nostalgica Forgone, poate cea mai buna piesa a Ep-ului (langa Burying Davy), un exemplu superb de cum The Decembrists stiu sa scrie piese care par atemporale. Iar Sonnet, care incheie EP-ul, e un folk si el parca prea vesel, cu al sau final punctat de instrumente de suflat.

Si, in timp ce varianta lor pentru Row Jimmy nu aduce nimic nou unei piese revizitata de multi altii, Long Live The King ramane un EP suprinzator, mai ales pentru o colectie de ceea ce a fost considerat o data “rebuturi”. Cele sase melodii subliniaza mai degraba talentul The Decemberists in a scrie piese, in a pune impreuna texturi de Americana, folk si alternative si asta face ca EP-ul sa merite macar o ascultare din partea oricui. 

reviews_decemberists_longlive_220.jpg

Tracklisting

1. E. Wat­son
2. Fore­gone
3. Bury­ing Davy
4 .I 4 U & U 4 Me
5. Row Jimmy (Grate­ful Dead cover)
6. Sonnet
The Decemberists - Burying Davy

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje