Red Hot Chili Peppers - I'm With You, Album

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Red Hot Chili Peppers - I'm With You, albumul mult asteptat este aici. Dupa o pauza de aproape 5 ani in care am ascultat si reascultat piesele de pe albumele mai vechi ale celor de la Red Hot Chili Peppers, a sosit momentul sa ne gadilam urechile cu cele 14 piese nou noute propuse de Kiedis si trupa.

O sa incepem prin a spune ca in ciuda tuturor comentariilor rautacioase la adresa noului chitarist, Josh Klinghoffer, I'm With You suna cat se poate de bine. Iar stilul Red Hot Chili Peppers nu s-a schimbat foarte mult, nici calitatea nu a scazut o data cu plecarea lui Frusciante. Kiedes are in continuare o voce foarte buna, Flea isi face treaba cum nu se poate mai bine la bass, iar melodiile sunt atat de antrenante incat nu te poti abtine sa nu-ti misti macar picioarele sub birou sau sa tii ritmul cu degetele.

I'm With You incepe foarte bine cu piesa Monarchy of Roses. La inceput lasa impresia ca urmeaza sa ascultam o piesa de rock autentic, cu o bucata de tobe si chitara care scartaie. Asta pentru ca apoi ritmul sa fie rupt de basul lui Flea, care transforma totul intr-o muzica pe care sa poti dansa.

Ritmul funk continua si cu piesa Factory of Faith care se bazeaza mai degraba pe tobele lui Smith si pe basul lui Flea, decat pe chitara lui Josh. Trebuie sa recunoastem ca si acesta din urma intra perfect in piesa si ne demonstreaza inca o data ca nu trebuie sa fii Frusciante ca sa poti canta alaturi de RHCP. Corul suna foarte bine, in timp ce Kiedis ne spune: "I was searching for a dream". Poate ca o data cu albumul I'm With You a reusit sa-si gaseasca visul.

Una dintre piesele cele mai impresionante ale albumului este Brendan's Death Song. Chitara lui Klinghoffer se foloseste perfect de chitara acustica, Chad Smith seteaza un ritm bun, iar Flea vine si completeaza acest mix cu chitara bass. Kiedes si trupa reusesc sa transforme piesa intr-un moment de sarbatorire a vietii si de contemplare asupra mortii.

Brendan's Death Song este o melodie dedicata lui Brendan Mullen, foarte bun prieten cu cei de la Red Hot Chili Peppers si un nume foarte important pe scena muzicii punk din LA.

Ethiopia e o piesa foarte puternica. Vocea lui Kiedis suna bine, dar de apreciat este linia melodica. Aceasta e ca o avalansa care te ia cu ea, numai ca de data asta avalansa nu te doboara, ci mai degraba de invigoreaza si te exalteaza. Ruperile scurte de ritm sunt binevenite, ca un moment de repaos in care ai foarte putin timp la dispozitie sa-ti scuturi capul si sa-ti limpezesti gandurile pentru ca apoi valul sa vina din nou peste tine.

The Adventures of Rain Dance Maggie este piesa care nu a primit degeaba videoclip. Suna foarte bine, sound-ul nu te lasa sa stai locului si pare a avea armonia perfecta.

Albumul
I'm With You al celor de la Red Hot Chili Peppers este evident mai bun decat precedentul, Stadium Arcadium si ne-a placut foarte mult. Il recomandam cu incredere si suntem siguri o sa va placa, mai ales daca sunteti fani Red Hot Chili Peppers.

Red Hot Chili Peppers - I'm With You, album
1. Monarchy of Roses
2. Factory of Faith
3. Brendan's Death Song
4. Ethiopia
5. Annie Wants a Baby
6. Look Around
7. The Adventures of Rain Dance Maggie
8. Did I Let You Know
9. Goodbye Hooray
10. Happiness Loves Company
11. Police Station
12. Even You Brutus?
13. Meet Me at the Corner
14. Dance, Dance, Dance 


Voi ce parere aveti despre albumul I'm With You al celor de la Red Hot Chili Peppers?

Red Hot Chili Peppers - The Adventures Of Rain Dance Maggie

1 comentariu

Red Hot Chili Peppers - I'm With You, Album
ssa
#1 -

suuper

suna super super super!!!!!!! sper sa vina in Romania

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje