Jay-Z si Kanye West - Watch the Throne, Album

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Jay-Z si Kanye West - Watch the Throne era (este) unul dintre cele mai hyped albume ale anului, cu o promovare care i-a convins pe toti ca este genial inca dinainte de a-l fi ascultat. Cu o coperta bling-bling dureroasa la vedere, de un auriu (kitsch) care-ti aduce aminte ca la soare te poti uita, dar la Watch the Throne ba, si dupa multe amanari, albumul a aparut in sfarsit pe 8 august. Si a facut mult buzz... pentru nimic.

Din pacate, Watch the Throne este un material destul de slab slab, cu doi rapperi obsedati de averea si lifestyle-ul lor, "bigger than life", ale caror versuri nu sunt decat lauda de sine. Asa cum zice si Kanye pe piesa Otis, e vorba de "luxury rap", pentru cine-si permite sa asculte asa ceva. In timp ce instrumentalele suna bine, dar nu extraordinar, la capitolul versuri Watch the Throne cade de multe ori in penibil. Un exemplu ar fi pe Illest Motherfucker Alive, unde Jay-Z se compara cu The Beatles si spune despre Beyoncé ca ar fi Yoko Ono: "Niggas hear Watch The Throne, yeah it's like the Beatles back / Bey Bey my Yoko Ono, Rih Rih complete my family".

Apropo de Beyonce, colaborarea cu ea, pe piesa Lift Off, suna mai mult ca un intro pentru album, desi este a doua piesa din tracklist. Piesa care deschide albumul, No Church In The Wild, pe care apare si Frank Ocean ("tanara speranta" a R&B-ului) este si una dintre cele mai reusite de pe album. O alta piesa buna este si New Day, pe care Jay povesteste despre copilaria lui fara tata, iar Yeezy despre cum isi va creste copilul. Tot la capitolul piese care merita ascultata e si Made In America, tot o colaborare cu Frank Ocean, si cu un sample ce aduce aminte de Runaway-ul lui Kanye, dar si cu versuri care vorbesc despre versiunea American Dream-ul celor doi "luxury rapperi".

Din pacate, aceste momente sunt rare, pentru ca cei doi rapperi canta mai mult despre masinile lor scumpe, diamante, haine de firma etc. - o aroganta, avand in vedere criza mondiala care pare sa devina din ce in ce mai grea. Dar cine-i poate opri, cand Kanye se declara rasist pe Who Gon Stop Me, pentru ca-i plac doar "green faces".

Daca tot am ajuns la capitolul arogante, in care Kanye este expert, in videoclipul pentru piesa Otis cei doi rapperi "mutileaza" un Maybach, pentru ca au cu ce si pentru ca pe ei "nu-i face banu'", cam asta spun si versurile lor. 

Watch the Throne este si un pic romanesc, datorita piesei Murder To Excellence, pe al carei instrumental se pot auzi si Fetele de la Capalna, iar cele doua gemene de la Indiggo primesc credit pentru acest lucru, pentru ca si ele la randul lor au folosit cantecul popular al Fetelor de la Capalna pe una dintre piesele lor.

Una peste alta, Watch the Throne este un album al opulentei si grandomaniei impachetate in foita de aur, slab la capitolul versuri, bunicel cand vine vorba de instrumentale, dar fara piese care sa "rupa". Cei doi rapperi au reusit un album greu atunci cand vine vorba de incasari si de hype (doar datorita alaturarii celor doua nume), dar greoi cand vine vorba de o ascultare onesta cap-coada.
Jay-Z si Kanye West - Watch the Throne

1. No Church in the Wild (featuring Frank Ocean)
2. Lift Off (featuring Beyoncé)
3. Niggas in Paris
4. Otis (featuring Otis Redding)
5. Gotta Have It
6. New Day
7. That’s My Bitch
8. Welcome to the Jungle 
9. Who Gon Stop Me
10. Murder to Excellence
11. Made in America (featuring Frank Ocean)
12. Why I Love You (featuring Mr Hudson)
13. Illest Motherfucker Alive
14. H A M
15. That s My Bitch
16. The Joy

Jay-Z & Kanye West - Otis


Jay-Z & Kanye West - Murder To Excellence

3 comentarii

Jay-Z si Kanye West - Watch the Throne, Album
Madiq Saq
#1 -

Comentariu nou

"de-al"? Gramatica lu' peste. De fapt, asa scriitor, asa cronica.

Jay-Z si Kanye West - Watch the Throne, Album
juliez
#2 -

rasism?

green faces inseamna dolari, mister.

Jay-Z si Kanye West - Watch the Throne, Album
Gruia
#3 -

Comentariu nou

@ madiq saq: era un typo. mersi, am corectat.

@ julies: miss, stiu ce inseamna "green faces". :)
dar kanye are o problema cu treaba asta, fie ca zice despre el ca e rasist pe piesa respectiva: "Heard Yeezy was racist, well, I guess that’s on one basis/ I only like green faces", fie ca in timpul unui concert are o criza de paranoia si se compara cu Hitler (http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2023832/Kanye-West-rant-People-look-like-Im-Hitler.html) :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje