Gossip - A Joyful Noise, album

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Sa clarificam ceva despre Gossip. Nu sunt o trupa de riot grrrl. Asta in ciuda statementului puternic facut cu Standing In The Way Of Control din 2006, pentru drepturile homosexualilor si in ciuda tuturor declaratiilor solistei Beth Ditto. Gossip sunt o trupa pop. O trupa care isi doreste succesul in topurile mainstream. O trupa care vrea, pe langa lauda criticilor, si un hit.

2012Gossip02PR030512.jpg

Cel de-al cincelea album al trupei, A Joyful Noise, e tocmai asta: incercarea de a avea o melodie in fruntea topurilor pop. Cine se indoieste de asta trebuie sa se uite doar la fapte. Producatorul albumului e Brian Higgins, cunoscut pentru melodiile pe care le-a compus pentru Girls Aloud si The Saturdays. Beth Ditto a declarat ca sursa ei de inspiratie au fost ABBA, lucru care se si simte pe tot albumul.

Din pacate, se simte si faptul ca multe piese au fost scrise nu pentru ca Ditto avea ceva de spus, ci pentru ca viseaza la un Top 10 Hit. Altfel nu se explica rapul a la Kesha, absolut oribil, de pe Get A Job. Nici faptul ca, de pe la jumatate, A Joyful Noise incepe sa se dezumfle, sub presiunea versurilor pline de clisee, a lipsei vizibile de implicare si a unui sunet mult prea cuminte si la locul lui.

Ceea ce nu inseamna ca albumul nu are si momente bune. Perfect World, primul single, are un aer de piesa scrisa pentru James Bond si iti aminteste de ce Gossip merita mult mai mult succes decat au. Melody Emergency e intro-ul perfect, cu ale sale sintetizator si chitara. De asemenea vine cu eticheta “additional production by Gossip”.

In traducere libera inseamna ca Higgins ar fi trebuit sa se implice mai putin pe restul albumului si trupa sa isi lase personalitatea sa iasa mai mult la suprafata. Atunci, A Joyful Noise ar fi fost trecerea perfecta de la trupa iubita de critici la trupa cu success (si) la public. Insa, la cum stau lucrurile, e un album complet dezamagitor.

Tracklist:

01. Melody Emergency
02. Perfect World
03. Get A Job
04. Move In The Right Direction
05. Casualties of War
06. Into The Wild
07. Get Lost
08. Involved
09. Horns
10. I Won’t Play
11. Love In A Foreign Place

 

Gossip - Perfect World

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje