Album indie-rock: Arctic Monkeys - Suck It and See (2011)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
De ceva timp suntem pe heavy rotation si ascultam indie rock... britanic. Daca acum ceva timp ii descopeream pe British Sea Power, la al caror concert am fost aseara, astazi e randul celor de la Arctic Monkeys sa fie in prim plan.

De departe una din cele mai bune trupe britanice de actualitate, Arctic Monkeys ameninta sa ramana in istoria bilboardurilor britanice, deja surcalsandu-i pe Oasis la capitolul cel mai bine si rapid vandut album de debut (Oasis se lansau cu Definitely Maybe in 1994).

Acum 3 zile au lansat al patrulea lor album, Suck It and See, de pe care primul extras pe single Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair face deja ravagii in topurile din Europa. Ce putem spune dupa o prima ascultare integrala este ca Suck It and See doesn't suck!

Avem de a face cu un album care merita ascultat 101%, la care se simte volumul consistent de munca si creativitate care a fost depus. Dupa prima ascultare cap-coada ti-e greu sa te pronunti care piesa iti place mai mult. Noi il recomandam pe repeat, fix in ordinea in care casa de discuri Domino si producatorul James Ford l-au comercializat.

Titlurile celor 12 melodii sunt foarte sugestive, cea de-a 11 fiind si cea care da titlul albumului. Piesa Suck It and See pare a fi un imn care descrie exact miza pe care o are al patrulea album marca Arctic Monkeys.

I poured my aching heart into a pop song / I couldn't get the hang of poetry - doua versuri suficient de sugestive incat abia sa mai fie nevoie de comentarii suplimentare.

Daca nu va sunt familiare, primele doua extrase pe single de pe album sunt Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair si The Hellcat Spangled Shalalala, iar prima melodie care a fost dezvaluita publicului si care a avut rol de teaser, este Brick by Brick.Desi total diferit de Humbug-ul din 2009, album ce a fost foarte bine primit de critici, marcand maturitatea muzicala a celor 4 Arctic Monkeys, Suck It and See este exaltant de interesant si bun, lucru greu de imaginat in industria muzicala, mai ales ca doar urmarind un anume trend pari sa iti poti mentine si locul in topuri. Ei bine, tinerii britanici dovedesc ca pot aduce ceva nou la masa de joc, pot surprinde si inca sa placa publicului amator de mainstream.

Suck It and See este de departe cea mai buna creatie a tanarului Alex Turner, un soi de John Lennon al secolului XXI. Aveti mai jos o portie scurta din fiecare melodie de pe album, suficient incat sa va convingem sa il adaugati in colectia voastra de albume! Cu siguranta va intra in istorie!1
Track listening:

01. She's Thunderstorms
02. Black Treacle
03. Brick by Brick
04. The Hellcat Spangled Shalalala
05. Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair
06. Library Pictures
07. All My Own Stunts
08. Reckless Serenade
09. Piledriver Waltz
10. Love Is a Laserquest
11. Suck It and See
12. That's Where You're Wrong6 comentarii

Album indie-rock: Arctic Monkeys - Suck It and See (2011)
johanna
#1 -

nu, nu, nuuuu!

"Suck It and See este de departe cea mai buna creatie a tanarului Alex Turner, un soi de John Lennon al secolului XXI". o platitudine mai mare ca asta nici ca puteati scrie! voi chiar ati ascultat toate albumele AM? cum naiba sa fie asta cel mai bun? the shit shock horror! NEVER! ok, e liric, are versuri misto, da' muzica... foarte slab fata de ce pot ei face.

Album indie-rock: Arctic Monkeys - Suck It and See (2011)
Ola small dickie
#2 -

give me hope johana

Platitudine esti tu ma johahana. Am toate albumele lor, toate sunt bestiale dar daca te-ai chinui putin poate ai realiza ca suck it and see este cel mai bun produs arctic monkeys de pana acum. "uuuhuu the shit shock horror arctic monkeys nu mai suna ca pe primul album, eh nu-i nimic, revin la prima mea iubire, take that"

Album indie-rock: Arctic Monkeys - Suck It and See (2011)
myself
#3 -

slab

asta e cronica de album?? din 12 melodii nu scrie nimic concret despre nici una. sunt doar insirate titlurile! faptul ca redactia are albumul pe repeat nu ma convinge ca e bun sau ca cine a scris "cronica" chiar a ascultat suck it and see.

Album indie-rock: Arctic Monkeys - Suck It and See (2011)
TDS
#4 -

cristoase!

Sa inteleg ca voi sunteti hipsterii de pe Verona de care n-am eu loc si care-mi pipaie buzunarul din spate in speranta descoperirii a 10 lei pentru o bere si-un cui?

Primo:

"Suck It and See este de departe cea mai buna creatie a tanarului Alex Turner, un soi de John Lennon al secolului XXI"

Asta-i o imbecilitate regurgitata, nici n-am mai citit ce scrie mai jos.

Secondo:

Johanna, trebuie sa-ti fac cadou un dictionar, platitudine nu inseamna prostie/mizerie sau orice alt inteles pe care-l folosesti tu in context.

Album indie-rock: Arctic Monkeys - Suck It and See (2011)
dexter
#5 -

DEX

PLATITÚDINE, platitudini, s. f. (La sg.) Faptul de a fi plat (2); banalitate, mediocritate; (și la pl.) vorbă, idee banală, plată. – Din fr. platitude.

suck it and see!

Album indie-rock: Arctic Monkeys - Suck It and See (2011)
Nancy
#6 -

Comentariu nou

"Suck It and See este de departe cea mai buna creatie a tanarului Alex Turner"

imi pare rau, sincer, nu stiam ca doar Turner e in formatie. Stiam ca's 4 oameni. ce greaseala am facut, vai, vai

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje