Album indie - Fink - Perfect Darkness (2011)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Pe Fink l-am descoperit recent, sarind din link in link pe youtube. Ploua sau tocmai se oprise ploaia, era seara si am dat peste Yesterday Was Hard On All Of Us si Perfect Darkness. Atat de bine s-au potrivit cu starea aceea de letargie, dorinta de a fugi din oras, de a uita toate problemele, greutatile si responsabilitatile casnice.

Am facut the next best thing si am iesit la plimbare cu bicicleta si am mers incotro am vazut cu ochii pret de cateva ore, cat am avut ocazia sa ascultam de vreo 6 ori noul album indie al britanicului Fink. Prima senzatie: este deconectant 100%, riffurile chitarei acustice iti merg la suflet precum ceaiul de tei cu miere si lamaie cand esti racit, iar timbrul profund al vocii lui Fink aproape ca te convinge ca esti singurul om pentru care Perfect Darkness a fost compus. 

Perfect Darkness este al 5-lea material discografic al lui Fink, aflat sub egida casei de discuri Ninja Tune Records. Inainte de a fi muzician, Fink (aka Fin Greenall) este un compozitor foarte bun, cautat si de alti artisti precum John Legend si Amy Winehouse. Talentele adiacente de chitarist si textier se resimt pe durata tuturor celor 10 piese de pe album.

La Perfect Darkness s-a lucrat pret de 20 de zile, dorindu-se a se capta momentele imediate actului de creatie. Piesa care da titlul albumului a fost sugestiv compusa, oferind o reinterpretare genului folk. Artistul chiar a declarat ca orice senzatie pe care de obicei ti-o lasa o melodie folk este abordata total altfel pe noul sau album.

Perfect Darkness este melodia care si deschide materialul discografic. O piesa lunga, de 6"39', cu versuri ce, in mod paradoxal, isi propun sa ilumineze.

Keep those brown eyes wide open for this moment we own for now.
And everything we gonna do we do it. See the black clouds fall out of fear 
Feel it rise up in perfect darkness. Perfect darkness is all I can see.


A doua melodie, Fear is like Fire este o piesa pe care unii si-ar fi dorit sa o auda din registrul lui Thom Yorke. Cu toate ca vocile celor doi, Fink si Yorke, nu ar putea fi mai diferite, incercarea unui cover Radiohead dupa aceasta piesa ar putea fi cel putin interesanta. Ca toate celelalte melodii de pe album, Fear is like Fire porneste calm, anuntand parca dezlantuirea ulteriora din refren.

Deloc de ignorat este si a treia melodie, cea pe care noi am ascultat-o prima data, Yesterday Was Hard On All Of Us. Semnificatiile versurilor te pot plimba in trecut, iti pot crea frica zilei de maine, mai abitir ca o pagina din Biblie.

Honesty este de departe una din cele mai bune melodii de pe Perfect Darkness. Chitara acustica, bass si putina percutie - instrumentele care predomina si subjuga piesa (ca intreg albumul, de altfel, care ajunge sa te bantuie precum o armata de 10 umbre si nu o simpla colectie de 10 melodii).Berlin Sunrise inchide albumul, delimitand un cerc aproape perfect. Cu un start optimist, melodia sugereaza detasarea si trecerea peste obstacole.

Noi va recomandam Perfect Darkness pentru zilele cand presiunea atmosferica ameninta cu dureri de cap, lipsa de chef si incertitudinea unei furtuni. Albumul merita ascultat cu atentie, nu ca pe un playlist de la radio, si va garantam ca va va deconecta precum nicio sedinta de yoga nu ar reusi intr-un timp atat de scurt.
1
Track listening:

01. Perfect Darkness
02. Fear Is Like Fire
03. Yesterday Was Hard On All Of Us
04. Honesty
05. Wheels
06. Warm Shadow
07. Save It For Somebody Else
08. Who Says
09. Foot In The Door
10. Berlin Sunrise
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje