Album de circ si cabaret - Evelyn Evelyn, Evelyn Evelyn (2010)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
evelyn
Nu v-am mai oferit in ultima vreme nimic din stilul cabaret si vom indrepta lipsa prin cronica unui album pe care, dintr-o regretabila omisiune, nu l-am inclus in cronicile noastre de anul trecut; este vorba de Evelyn Evelyn al surorilor siameze Evelyn Evelyn.

Povestea vietii lor o poti afla din trei piese ale acestui album, The Tragic Events partile I, II si III. Evelyn si Evelyn sunt siameze de tip parapagus (s-au nascut unite la sold) tripus (au trei picioare) dibrachius (si doua maini). Evelyn Evelyn au doua capete, doua inimi si impart trei plamani si un ficat.

Nascute in familia unui fermier din Kansas, au ramas repede fara parinti, mama murind la nastere si tatal imediat dupa ea, intr-un accident in care incerca sa impiedice doctorul sa ucida cu un ferastrau electric aratarea pe care tocmai o adusese pe lume.

Albumul lor de debut, Evelyn Evelyn, povesteste in fiecare piesa un episod din viata lor aventuroasa: Chicken Man aminteste de anii petrecuti la ferma de gaini, tinute in poiata ca o oratanie oarecare, ocazie cu care au invatat sa vorbeasca si "gaineza".

Elephant Elephant
vorbeste despre viata lor la circ, unde au fost incluse la categoria "freak show", spectacolul cu monstruozitati, perioada in care singurii lor prieteni erau elefantii Simba si Kimba. Sandy Fishnets este o piesa despre prostituata care a avut grija de siameze cand erau una dintre atractiile unui bordel, inainte de a ajunge la circ.

 .

Dand bir cu fugitii din viata in care erau aratate cu degetul ca o ciudatenie, s-au refugiat in spatele receptiei unui motel, ocazie cu care au descoperit internetul si dupa nopti intregi de repetitii (canta la acordeon, pian si ukulele), au uploadat pe MySpace prima piesa, devenind astfel cunoscute si ajungand sa plece in 2010 chiar in turneu american si european.

evelyn
foto: Kyle Cassidy, CC license

Fascinanta si trista poveste... Pacat ca nu e adevarata. Evelyn si Evelyn sunt de fapt Amanda Palmer (The Dresden Dolls) si Jason Webley, iar surorile Evelyn sunt creatia lor, la fel si intreaga poveste cu valente grotesti tip gothic americana. Ceea ce nu scade defel valoarea muzicala, ba dimpotriva, ii adauga in greutate doua vieti fictive si faptul incontestabil ca cei doi cantareti s-au comportat in toate aparitiile live ca o singura persoana, cantand fiecare cu o singura mana la pian sau la chitara.

Mai adaugam la asta si versurile, in care abordeaza ironic si amuzant tema despartirii sau dimpotriva, a apropierii la un nivel imposibil, a geloziei intre surori dusa la nivelul ultim al uciderii geamanului sau, pe o nota mai realista, a fascinatiei lumii pentru ciudatenii ale naturii.

Pastrand acelasi ton dulce-amar, albumul se incheie cu un cover reusit dupa Love Will Tear Us Apart de la Joy Division pe care il puteti vedea mai jos, alaturi de o alta piesa buna de pe albumul "siamezelor", You Only Want Me 'Cause You Want My Sister.

 .Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje