Album: Underworld - Barking

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Underworld, trupa care a adus lumii Born Slippy si Two months off, iese in 2010 cu albumul Barking, al saselea la portofoliu. Karl Hyde si Rick Smith s-au pus pe treaba si au produs noua piese, aproape una si una, in colaborare cu artisti precum Paul van Dyk, Dubfire (de la Deepdish) si High Contrast.

Si cand zic piese una si una, cam asa sta treaba. Barking incepe puternic cu Bird 1, cu versuri soft care sa te induca intr-o transa, din care te trezesti cand ajungi la piesa numarul 3, Scribble, care te lasa cu versurile And It's ok/ You give me everything I need in cap si cu o stare de bine, poate chiar si un zambet pe buze.Nici piesa de pe locul 2 nu e de lepadat, Always loved a Film cu al sau refren molipsitor Heaven! Can you feel it? este o piesa care desi nu beneficiaza de cine stie ce artificii muzicale, un beat destul de simplu ridicat de sunetul tobelor si vocea lui Hyde, are talentul de a pregati terenul pentru rave anthem-ul Scribble.Nu toate piesele beneficiaza de un ritm alert sau de o alura melancolica fabricata din versuri poetice. Unele incep lent si continua la fel de lent, insa sunt bune pentru creat atmosfera, una usor chill out, precum Hamburg Hotel si Grace.

Underworld nu si-a pierdut alura, cantecele au acelasi vibe dark, ciudat si poate usor dubios pe alocuri. Dar sunt si ceva mai pop-friendly, dansabile si care te prind repede, cu cate un hook sau un twist fain si bine plasat pe valul unei miscari de tempo. Un fel de la fel, dar putin altfel.

Insa nu toate experimentele lui Hyde si Smith prind la fel de bine. Asa intre tehno, industrial, drum and bass, synth si pop, se mai strecoara si cate o piesa precum Diamond Jigsaw, care incepe dezamagitor si aproape esti tentat sa sari peste ea. Nici Louisiana, o balada lejera punctata de sunetul pianului, parca nu spune foarte multe. Insa, daca le asculti de mai multe ori piesele incep sa se prinda de tine.

Barking este un album bun, dar nu excelent. Sunt piese care iti plac de la prima ascultare, precum Bird 1, Always Loved a Film sau Moon in Water, si piese care se pierd cumva in fundal. Poate ca nu vor rupe gura targului cu el, dar nici nu au dat rateu.


Tracklist:

Bird 1
Always Loved a Film
Scribble
Hamburg Hotel
Grace
Between Stars
Diamond Jigsaw
Moon in Water
LouisianaNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje