Album: The Streets - Computers and Blues

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
You can't Google the solution to people's feelings

Jos palaria pentru Mike Skinner si pentru al sau Computers and Blues, unul dintre cele mai bune albume The Streets, chiar daca ultimul. Computers and Blues este cel de-al cincilea album The Streets si reprezinta materialul cu care Mike Skinner a ales sa se retraga - with a bang! Putini sunt cei care se pot juca cu cuvintele in felul in care o face Mike, undeva intre jonglat si filosofie, scrabble si poezie, iar pe acest album o demonstreaza din nou, din plin.

Cap-coada, Computers and Blues este genial, un album de care nu te mai saturi, pe care-l pui pe loop si-l iei in casti pe strazi, asa cum spun si versurile de pe piesa Soldiers: "We run the streets like daily soldiers, to let them know that we ain't fading". Muzica pe care Mike a facut-o de-a lungul vremii cu The Streets a dus hip-hopul la un alt nivel, l-a scuturat de versuri superficiale si de machism si i-a dat un plus de inteligenta, iar multe dintre piesele lui sunt de-a dreptul emotionante, fara sa cada in patetism sau penibil. Exemple bune in acest sens sunt Everything Is Borrowed sau Love You More, iar de pe Computers and Blues, piesa We Can Never Be Friends, care vorbeste despre cum o prietenie cu persoana pe care ai iubit-o, dar de care te-ai despartit, nu e posibila.

Daca va intrebati de unde titlul albumului, ei bine, Mike vrea sa sublinieze cum tehnologia a ajuns sa ne influenteze emotiile, sentimentele, starile sufletesti etc. Cel mai bine vorbeste despre acest lucru pe piesele Blip On A Screen  - despre cum si-a vazut prima data fiica pe ecranul unui aparat de ultrasunete: "You're only 100 pixels"; si pe OMG - despre felul in care ne urmarim obsesiv pe Facebook "I looked through your photos, folks I didn't know/ Folks I didn't know seem close to you now".
Versurile sunt geniale si proaspete ca pe primele albume cu care a uimit lumea hip-hopului. Pe Puzzled By People sintagma "You can't Google the solution to people's feelings" are caracter de maxima.

Lasand versurile la o parte, albumul este plin de beaturi fresh si negative pline de inventivitate, un amestec incredibil de sunete, o "arhitectura" audio nemaiauzita, cel putin pe piese hip-hop. Cine vrea sa invete cu ce se mananca creativitatea trebuie sa dea un play la Computers and Blues, cel putin la piesele Outside Inside sau Without Thinking. Going Through Hell, mai ales datorita amestecului de chitaril agresive, beaturi si versuri scuipate cu nerv, aduce aminte de Beastie Boys.

Computers and Blues este un album pe care merita sa puneti mana si timpanul, cu piese happy si care te fac sa zambesti, dar si cu piese mai emotionante care n-au cum sa nu te intristeze un pic, mai ales Lock the Locks, piesa care incheie albumul si care vorbeste despre retragerea sa:

"I smoked one too many cigarettes
I heard one too many lies
And I’ve gambled on too many bets
I lost it all to this life
I’m packing up my desk, I’ve put it into boxes (...to this life)
Knock out the lights, lock the locks and leave
"

Kudos!

The Streets
Tracklist:
Outside Inside
Going Through Hell (featuring Robert Harvey of The Music)
Roof of Your Car
Puzzled By People
Without Thinking (featuring Sharlene Hector)    
Blip on a Screen
Those That Don't Know
Soldiers (featuring Robert Harvey of The Music)
We Can Never Be Friends (featuring Robert Harvey of The Music)
ABC
OMG (featuring Laura Vane of Laura Vane and The Vipertones)
Trying to Kill M.E. (featuring Laura Vane)
Trust Me
Lock the Locks (featuring Clare Maguire)


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje