Album: The Drums - The Drums

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Wake up/ It's a beautiful morning

The Drums au aparut in peisajul muzical indie/alternativ in 2008, Jonathan Pierce si Jacob Graham (carora mai tarziu li s-au alaturat Adam Kessler si Connor Hanwick) cand s-au reintalnit dupa mai multe proiecte esuate, si-au dat mainile si au decis sa faca din nou muzica impreuna. Si bine au facut, pentru ca, in scurt timp, The Drums au ajuns sa fie numiti New York's official Coolest New Band. La inceputul anului 2010 au dat lovitura cu piesele Let's Go Surfing, I Felt Stupid si Down By the Water, iar laudele au inceput din nou sa curga si au castigat titulatura de "trupa anului 2010" din partea mai multor reviste de renume - Pitchfork, NME, Clash, BBC Music etc.   

Piesele lor au facut ravagii si prin cluburile bucurestene de muzica alternativa si prin playlist-urile hipsterilor de peste tot, iar albumul lor de debut, intitulat simplu si la obiect: The Drums, este unul pe care-l pui pe repeat si de care nu ajungi sa te plictisesti nici dupa 10 loop-uri consecutive. Influentele si le poarta la vedere si pe pagina de MySpace: Joy Division si The Smiths in zilele lor cele mai insorite, amestecati si agitati bine intr-un mix de surf pop cool si optimist. 

Versurile lor sunt simple, uneori atat de simple incat par de-a dreptul prostute si copilaresti, a se vedea, de exemplu, Best Friend: "You're my best friend/ But then you died/ And how will I survive, survive/ Survive, survive?/ Oh how will I survive, survive/ Survive, survive?" Dar cui ii pasa? Baietii nu-si propun sa faca o muzica cu un mesaj politic&social, ci doar piese indie pop de dragul muzicii indie pop.

De asemenea, atunci cand Pierce, pe piesa Forever And Ever Amen, canta: "And it's forever, baby it's forever/ And let me run till the end of time/ Until our hearts are aligned into the sky" nu este deloc ironic/autoironic/cinic, doar de o sinceritate care de multe ori poate trece drept patetica sau teribilista. Dar, din nou, cui ii pasa? Baietii se simt bine cu muzica lor si reusesc foarte bine sa transmita stare lor de bine si celor care-i asculta, iar asta e tot ce conteaza.

1 2
1. Best Friend
2. Me and the Moon
3. Let's Go Surfing
4. Book of Stories
5. Skippin' Town
6. Forever and Ever, Amen
7. Down by the Water
8. It Will All End In Tears
9. We Tried
10. I Need Fun In My Life
11. I'll Never Drop My Sword
12. The Future


Best Friend deschide albumul lor de debut pe un ton un pic sumbru-morbid: "You’re my best friend, but then you died", dar nu in stilul celor de la White Lies, ci amintind mai mult de "Girlfriend In A Coma" a celor de la The Smiths si de muzica pop a anilor '80, care era doar glam si fun. Si oricat de sentimentali ar deveni pe piese precum Me and the Moon, Book of Stories, Forever and Ever Amen, Down by the Water, It Will All End In Tears sau We Tried, tot reusesc sa ne faca sa lasam cinismul de-o parte si sa ne tocim talpile coversilor pe muzica lor fredonandu-le versurile.

Pur si simplu, nu-ti poti permite sa fii ironic cu niste baieti care se distreaza atat de mult facand muzica care le place, despre ce le place (de exemplu, Let's Go Surfing este o piesa despre surf si atat, punct) si care raspandesc atat de multa energie pozitiva prin indemnuri precum: "Wake up/ It's a beautiful morning".    

Una peste alta, The Drums (atat trupa, cat si albumul lor de debut) suna foarte bine si sunt plini de energia si vibe-ul acela pozitiv cu care ne-au surprins cei de la MGMT pe primul lor album. Dar, sa speram ca cel de-al doilea album The Drums nu va cadea in acelasi pacat al plictiselii si blazarii de pe Congratulations-ul de la MGMT. Si ca optimismul si felul sincer si simplu in care aleg sa se exprime sa fie forever and ever, Amen

Piesele favorite de pe album si pe care merita sa aruncati o ureche: Best Friend, Me and the Moon, Let's Go Surfing, Skippin' Town, Forever and Ever Amen, I Need Fun In My Life, The Future

The Drums pe Wikipedia
Site-ul oficial The Drums
The Drums pe MySpace

1 comentariu

Album: The Drums - The Drums
Referat
#1 -

Foarte tare

Deci sa fiu sincer acum aud prima data de ei si dupa ce am dat play deja caut sa-mi fac rost de cateva melodii de-ale lor. Canta foarte frumos si versuri pe masura.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje