Album: The Chemical Brothers - Further

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
further
The Chemical Brothers
au mai adaugat la portofoliu un nou album, Further. Albumul pica pe norocosul numar sapte si este o combinatie de old school TCB, de rave alert si deconectant, si slowdown, psihedelic TCB, melodic si armonios.

Further are doar 8 piese si initial iti da impresia unui album scurt, care va trece rapid pe langa urechile tale, dar per total albumul este suficient de lung si complex, cu influente tehno si ambiental, incat sa nu dezamageasca in vreun fel.

Si este suficient sa dai peste Escape Velocity si ale sale 12 minute de galop nebun ca sa iti dai seama ca nu ai de-a face cu un album scurt. Melodia pare o combinatie din mai multe piese unite printr-un beat, ce se incheie cu un sound similar al jocurilor pe 8 biti din copilarie si o voce ce spune let me adjust the spacial controls and we'll move to another observation point.

Prima piesa, Snow, este o submersie lenta si melodica in noul album, iar cea de-a doua este o trezire in ritm crescendo, care te duce cu gandul la piesele lor mai vechi. Lucru ce te poate induce in eroare, deoarece nici o piesa de pe album nu este frenetica, nu este o explozie dance pe care sa topai. Directia muzicala de pe Further este exprimata clar in prima piesa, oricat de mult ar vrea Escape Velocity sa schimbe jocul.Fiecare piesa continua natural piesa anterioara, albumul fiind fluid cap, coada, cu mici pasaje marcate prin percutie, sirene sau synths duse la extrem, cat sa nu te plictisesti deloc ascultandu-l. Si spre deosebire de alte productii Chemical Brothers pe acest album nu apar multe voci si versurile sunt scurte, mai degraba incantatii ce se repeta si se tot repeta pe parcursul melodiei.

Singurele voci de pe album sunt ale lui Tom Rowlands si Stephanie Dosen, dar asta nu inseamna ca melodiile au de suferit in vreun fel deoarece Tom si Ed au preferat ca muzica sa domine, iar vocile sunt folosite mai degraba ca repere sonore.

Another World si Swoon probabil sunt cele mai bune piese de pe album sau cele mai digerabile. Le poti asculta oricand pentru a-ti asigura un fundal sonor ritmat, cu suficiente synth-uri progresive bine plasate. Sunt cantecele perfecte pentru un inceput de petrecere, cand inca te acomodezi cu atmosfera si astepti cuminte sa prinzi ritmul.In caz ca ii era cuiva dor de sunetul tobelor, care nu marcheaza puternic in alte piese, atunci K+D+B este raspunsul unor rugaciuni mutesti. Suna a cantec tribal al unor civilizatii extraterestre, ca si cum calatoria Chemical Brothers a ajuns pe o planeta obscura dominata de electro urmarind incantatia higher, and higher, and higher.

Iar Horse Power aduce o doza de amuzament, careia chiar daca nu ii duceai lipsa iti este servita la rece cand nici nu te astepti. Pentru ca tocmai cand iti ziceai iote, ce melodie tare intervine un nechezat de cal care sa te darame din picioare. Sanse sunt sa dai un rewind scurt ca sa te asiguri ca ai auzit bine, dar da, ai auzit bine.

Calatoria catre Further se termina cu Wonders of the deep, o melodie aranjata in straturi de synthpop si claviaturi 80s, aflate sub influenta disco. Este un final efervescent ce se completeaza perfect cu inceputul armonios si lent. Oricum albumul trebuie ascultat cap, coada pentru ca altfel pierzi legaturile intre piese si trecerile subtile, ce schimba ritmul si vibe-ul creat de piesa anterioara.

Further este un semn bun, The Chemical Brothers nu au ramas blocati intr-un sablon si au reusit sa ramana in atentia publicului aproape 2 decenii, oferind cand melodii cu beaturi puternice, cand melodii psihedelice. Au avut albume mai bune si albume mai slabe, iar ultimul face parte din prima categorie.

Tracklist:

Snow
Escape Velocity
Another World
Dissolve
Horse Power
Swoon
K+D+B
Wonders of the DeepNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje