Album: Suie Paparude - E suflet in aparat

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Suie Paparude a lansat de curand un nou album, E suflet in aparat. Pe 23 septembrie l-au urcat pe site-ul lor si l-au lasat la liber pentru toti fanii si nu numai, iar pe 7 octombrie au avut concertul oficial de lansare.

Piesele de pe noul album, 16 la numar, nu sunt complet necunoscute publicului deoarece trupa le-a mai cantat prin concertele din ultimul an, au testat deja piata cu 2 videoclipuri pentru Cea mai buna zi si Soundcheck, iar melodia Belladonna a fost inclusa pe compilatia Buzz RO! 2010.Cum suna? Greu de zis pentru ca pare un amalgam din cum suna Suie in anii '90, presarat cu Suie cu MC Bean la voce si condimentat din plin cu ce pare sa fie sau ce ar putea sa fie Suie pe viitor. E suflet in aparat pare un experiment auditiv, testeaza limitele celor trei membri si apetitul pentru electro al ascultatorilor.

Albumul are cateva piese care nu pot fi descrise altcumva decat ca niste demente auditive incantatoare si zdrobitoare. Kung-Fu, Moartea boxelor sunt poate cele mai pure piese, O noaptea mai lunga si Alain Delon sunt doua tripuri halucinante pe care Hauteculture (Mihai Dobre) isi face de cap si pe care te trezesti ascultandu-le si reascultandu-le pana cand deja devii intoxicat.Ego are pasajele lui de rock-alternativ, cu riff-uri de chitara si niste tobe asurzitoare, iar Pe lo lo loc are un vibe molipsitor si Vino sa te cercetez si Ia-te de mana sunt doua indemne puternice sa renuntam la indiferenta. Daca iei piesele una cate una, parca nu le-ai vedea pe toate pe acelasi album, simti ca nu s-ar completa prea bine.

Daca asculti albumul insa iti dai seama ca toate au un rost. E adevarat ca este usor sa recunosti persoana din spatele cantecului, daca e facut de Michi, Bean sau Dobre, dar asta nu e neaparat un lucru rau atata timp cat piesele se completeaza unele pe celelalte.

E suflet in aparat ne arata ca Suie Paparude nu se lasa cu una cu doua, ca nu o tin in repetari si repetii pe hiturile ce i-au consacrat si ca nu le este frica sa incerce mai mult. Asa cum a iesit E suflet in aparat, mai rece si alambicat, este un album bun care merita la fel de multa atentie ca orice alt album al vreunui artist international.

Daca vreti sa va cumparati CD-ul, in Bucuresti se gaseste in magazinele Off the Record, Muzica si in tara in reteaua magazinelor Diverta si Media Galaxy.


Tracklist

Intro (muzica MC Bean)
E suflet in aparat (m Michi, versuri MC Bean)
Do right (m Michi, v MC Bean)
Moartea boxelor (m Michi)
O noaptea mai lunga (m Michi, v Mihai Dobre)
Pe lo lo loc (m Michi, MC Bean, v MC Bean)
Paparudeboy (m Michi, v MC Bean)
Soundcheck (m Michi, v MC Bean)
Kung Fu (m Michi)
Belladonna
(m Michi)
Vino sa te cercetez
(m Michi, MC Bean, v MC Bean)
Cea mai buna zi
(m Michi, v Mihai Dobre)
Ego
(m Michi)
Alain Delon
(m Michi, v Mihai Dobre)
Ia-te de mana
(m Michi, v MC Bean)
Planeta Albastra (m Michi,versuri Michi)
Baby Satellite
(m Michi)
Outro (m MC Bean)Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje