Album: Plan B - The Defamation of Strickland Banks

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
1
"This is a film man. It's all entertainment. It's allowing me to have some fun"

Ben Drew aka Plan B a aparut in peisajul muzical ca o versiune englezeasca a lui Eminem, sau cel putin asa le-a placut criticilor sa-l eticheteze dupa albumul sau de debut: Who Needs Actions When You Got Words (2006). Adevarul e ca au avut destule motive pentru acest lucru, Ben jucand destul de bine rolul de bad boy, angry white rapper - a se vedea si filmele care l-au distribuit cu succes in astfel de roluri: Adulthood si Harry Brown

Pentru cel de-al doilea album al sau, The Defamation of Strickland Banks (2010), Ben s-a mai inmuiat un pic, a lasat hip-hop-ul suparat si atitudinea agresiva de baiat de cartier la o parte, pentru a imbraca hainele de cantaret de soul din anii '60, dar pastrand un sound adecvat anilor 2000 - o miscare foarte inspirata, care l-a adus pe primele pozitii in multe topuri, mai ales in cele din Marea Britanie. 

Despre schimbarea de imagine si a stilului, Plan B spunea intr-un interviu:
"I have to make art that people want to buy. That's not me saying that my art has to be commercial, it's just me saying that everything I do, whether it be a soul record, a hip-hop record, a reggae record, a drum and bass record, whatever, it has to be good enough for people to want to go and buy it. Then I can earn a living off it. It's not why I do it; I do it because I want to express myself and because I love creating new things and telling stories, but it has to be good enough to package and sell to people."

Cu The Defamation of Strickland Banks, Ben a lansat nu doar un album excelent de soul, facandu-i o concurenta serioasa lui Amy Winehouse, ci si o poveste ce a prins foarte bine la public. Piesele curg una dintr-alta si spun povestea lui Strickland Banks, un cantaret de succes de muzica soul din anii ' 60, care ajunge de la extaz la agonie - in inchisoare, pentru o crima pe care nu a comis-o. Clipurile la piesele de pe album (Stay Too Long, Writing's On The Wall si She Said), luate impreuna, compun un filmulet despre viata lui Strickland Banks si despre decaderea acestuia. De fapt, Ben spunea ca imediat dupa lansarea albumului va aparea pe marile ecrane si un film (probabil un musical, regizat tot de el) ce va fi un fel de "ecranizare" a albumului. 

2 3
Track listing:
Love Goes Down
Writing's on the Wall
Stay Too Long
She Said
Welcome to Hell
Hard Times
The Recluse
Traded in My Cigarettes
Prayin'
Darkest Place
Free
I Know a Song
What You Gonna Do


Un minus al albumului ar fi ca este destul de dezechilibrat, toate piesele "grele" fiind ingramadite la inceput - primele cinci fiind cele mai reusite si memorabile, dar si cele in care se concentreaza punctul culminant al povestii: Love Goes Down, Writing's on the Wall, Stay Too Long, She Said, Welcome to Hell.

Love Goes Down
este un soul foarte placut si smooth, cu un Ben sentimental care tot fredoneaza in falset: "I pulled you close baby/Laid you down on the bed". In Writing's On the Wall idila se destrama intr-un ritm mai uptempo, pentru ca pe Stay Too Long Ben sa introduca in ecuatie si calitatile sale de rapper: "I got my peeps standing with me shouting pull up your socks/ Cos we just broke the law and now we're running from cops/ I got my lip bust fighting now there's blood on my top/ And I'm still out looking for a party, somewhere to stop".

Writing's on the Wall, Stay Too Long, She Said au atins toate pozitii foarte bune in topurile de peste tot. Chiar si asa, The Defamation of Strickland Banks mai are piese cu potential de prime pozitii. Welcome to Hell si Prayin' sunt cele care ar putea avea cea mai mare priza la posturile de radio, pentru inceput. Iar despre Prayin' se spune deja ca ar trebui s-o faca pe Amy Winehouse sa se gandeasca serios sa mai treaca din cand in cand pe la studio.

Defamation... este unul dintre cele mai bune albume pop/soul lansate pana acum si, posibil, din 2010, asa ca nu-l ocoliti si nu asteptati filmul, "cititi" albumul mai intai. 

Plan B pe MySpace
Plan B pe Wikipedia
Site-ul oficial Plan BNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje