Album: Parov Stelar - Coco

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Cu scuzele pentru intarzierea de rigoare, am vrea sa readucem la lumina Coco, ultimul album al lui Parov Stelar, lansat acum un an. Si este un album foarte lung, suficient de lung incat sa ii permita artistului si trupei sale o pauza mai indelungata.

Parov Stelar este genul de artist pe care il asculti o data si este suficient ca sa te indragostesti de muzica lui si de care te plictisesti cu greu. Pentru ca mereu te va surprinde cu un beat mai funky, cu o piesa jazz sau cu un mix electro sustinut de voci fermecatoare. In cazul de fata, Parov a colaborat cu Veda 36, Blaktroniks si solistele Lilja Bloom, Lylith si Yola B.

Un dublu CD plin de bijuterii, cam asa se prezinta Coco. Incepe in forta cu piesa omonima, cantata de Lilja Bloom, care reuseste sa transforme aproape toate piesele pe care canta in hituri pe care ai vrea sa le asculti si reasculti. Zic aproape deoarece You and Me, nu pare altceva decat un cantec pop nitel cam obosit, fara ritm si fara sens.

Insa albumul are o serie de piese foarte bune, ce imbina armonios stilurile muzicale si care te trec de la o stare la alta printr-o simpla schimbare de ritm. Hurt pare o piesa jazz teleportata din alte vremuri catre prezent si te introduce intr-o atmosfera retro sustinuta in continuare de For Rose si True Romance.Si cand ai impresia ca ai prins vibe-ul albumului ies la suprafata piese precum Let's Roll si Sunny Bunny Blues, doua piese hip hop, foarte ritmate in care intri fara nici un fel de atentionare. In tot acel swing si jazz, uneori chiar minimalist, apar aceste doua piese ultra funky care iti schimba perspectiva asupra albumului.

Daca nu esti un mare fan al saxofonului s-ar putea sa te razgandesti dupa ce asculti L'etoile, Wake Up Sister, Libella Swing sau Silent Snow, piese pe care Max The Sax, instrumentist in trupa lui Parov Stelar, care isi face de cap printre beaturile DJ-ului si pare ca duce o lupta interna pentru suprematie impotriva vocilor de pe cantece.Si cantecele bune nu s-au epuizat pentru ca mai exista Matilda, The Mojo Radio Gang si Ragtime Cat. Iar CD-ul 2 este mult mai dansabil decat primul, pur si simplu nu te poti abtine din batait ascultand Monster sau Catgroove.

Parov Stelar merita ascultat, chit ca ramai doar cu cateva hituri in playlist sau ca ii stii toata discografia cap coada. Si daca nu mai aveti rabdare pana la urmatorul album, il puteti asculta live la Peninsula, pe 27 august.

Tracklist:

CD 1
Coco feat Lilja Bloom
Hurt
For Rose
True Romance feat Lilja Bloom
Distance feat Lylith
Wake Up Sister
Let's Roll feat Blaktroniks
Sunny Bunny Blues feat Veda 36
Dandy feat Yola B.
Your Man
Promises feat Klaus Hainy
L'etoile feat Max The Sax
You and Me feat Lilja Bloom

CD 2
The Mojo Radio Gang
Ragtime Cat feat Lilja Bloom
Silent Snow feat Max The Sax
Libella Swing
Catgroove
Matilda
The Flame
Fleur de Lille
Hotel Axos
Monster
Nosferatu
Starlight Club version
The Mojo Radio Gang (club version)

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje