Album: PJ Harvey - Let England Shake

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
The glorious land's fruit is deformed and orphaned children - acesta pare a fi unul din mesajele pe care una din cele mai puternice personalitati muzicale britanice din ultimele doua decade, PJ Harvey, il transmite prin noul sau album, Let England Shake. Cantand despre fata nevazuta a societatii britanice si a oricarei comunitati defectuoase, de altfel, titlul albumului invita la un soi de revolutie prin muzica. Let England Shake nu face rabat de la curaj si acel ugly truth pe care de obicei comercialul si publicitatea le ascund foarte bine.

Prin versurile tuturor celor 12 melodii de pe album, artista in varsta de 41 de ani trateaza diverse teme ale razboiului. Fiecare melodie in parte aduce in prim-plan o tema de importanta majora vis-a-vis de marile conflicte istorice si nu numai. Nascut cumva din dorinta lui PJ Harvey de a deveni compozitor de razboi, un fel de corespondent muzical de pe front, albumul este foarte grav si de-o profunzime rar atinsa de alti artisti contemporani.Una din referintele directe pe care le face pe album este campania Gallipoli din 1915. Cel putin trei melodii, All And Everyone, On Battleship Hill si The Colour Of The Earth vorbesc despre moarte si cruzime. Written On The Forehead e despre Iraq-ul zilelor noastre, Bitter Branches imagineaza o altfel de societate intr-o alta epoca, probabil Rusia conform artistei, precum si Bosnia se resimte in In The Dark Places. Curios este ca versurile albumului au fost scrise mult inainte de a compune muzica.

Recunoscand influente din poetii T.S. Elliot si Harold Pinter, dar si din muzica celor de la The Doors, The Pogues (multi critici considerand-o pe Harvey o descendenta a lui Joe Strummer) si The Velvet Underground, PJ Harvey a inregistrat albumul intr-o biserica din Dorset, regiunea sa de bastina.

Partea instrumentala folosita pe album este combinatie foarte interesanta, variind de la saxofon, trombon si xilofon, pana la autoharpa devenita deja o marca personala a artistei.

Ascultandu-l cap-coada, Let England Shake iti produce fiori inca de la primele acorduri. Un album care o plaseaza pe PJ Harvey la apogeul carierei, dar si al creativitatii sale. Pana cand vom afla unde se indreapta de aici, puneti cele 12 piese pe repeat. Merita!

pj harvey
Track Listening:
01. Let England Shake
02. The Last Living Rose
03. The Glorious Land
04. The Words That Maketh Murder
05. All and Everyone
06. On Battleship Hill
07. England
08. In the Dark Places
09. Bitter Branches
10. Hanging in the Wire
11. Written on the Forehead
12. The Colour of the Earth


Puteti asculta albumul in intregime aiciNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje