Album: Morcheeba - Blood Like Lemonade

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Sapte este intr-adevar un numar norocos, cel putin pentru Morcheeba deoarece albumul cu numarul 7, Blood Like Lemonade marcheaza si intoarcerea solistei Skye Edwards in grup, alaturi de Ross si Paul Godfrey.

Si nu numai ca Skye s-a intors, dar a adus cu ea tot ce suna bine, tot ce era magic si tot ce era genial la Morcheeba. E ca si cum te-ai intoarce in timp si ai asculta Never an easy way, Who can you trust? sau Part of the process, dar intr-o varianta noua, trip hop ca pe vremuri, dar nitel mai eclectic.

Ascultand Blood Like Lemonade, te trec fiorii inca de la prima melodie, Crimson. Vocea lui Skye suna atat de bine, atat de familiar incat le treci cu vederea fratilor anii trecuti cand au incercat sa o inlocuiasca. Adica na, ei si-au facut treaba cum au putut mai bine si si-au facut-o bine, dar vocea cu care s-au lansat va ramane pe veci, vocea trupei.

Versurile melodiei transpun poate sentimentele oricarui fan, care a indurat si a apreciat eforturile de pe Dive Deep - Hell bound, hopeless for you/ Nothing left to hold on to. Urmatoarea piesa, Even Though, continua un posibil dialog intre membrii trupei si ascultator - Even though we know it's forever changing/...I hope its not too late.Si au lansat un album nou tocmai la timp. Inca putin si Morcheeba ar fi ramas o amintire frumoasa, o trupa pe care o ascultam cu ceva timp in urma. Ei bine, acum s-au intors in forma si formula completa si ne tachineaza cu povesti cu vampiri si crime, cantate pe o voce dark si sexy.Totusi, oricat de imbucurator este sa afli si sa asculti cum visele devin realitate, nu poti sa nu observi ca acest album este mult prea unitar, liniar cap-coada si adancit intr-un downtempo ce te rupe de lumea inconjuratoare mai ceva ca o camera antifonica. Dai drumul la Blood Like Lemonade si nimeni nu te mai scoate din transa. Poate doar chitara acustica de pe I am the spring si tobele ce tachineaza pe Beat of the drum (pe care le vei auzi restul zilei, bantuindu-ti urechile).

Asa liniar, are bucatile lui de poveste unde versurile si atmosfera pe care o creeaza domina partea instrumentala, cel putin asa se intampla pe Blood like lemonade si Recipe for disaster, dar asta nu inseamna ca Skye domina albumul, cel putin nu pe Cut to the bass sau Mandala, doua piese aproape 100% instrumentale.

Piesele curg una dupa alta, iar ghidul tau este o voce domoala si captivanta. Albumul incepe mai funky, dar trece lejer in domeniul trip hop, presaparat pe alocuri cu putin blues. Nu este un album inovator, este un album Morcheeba pur si simplu. Trippy, suav si ametitor, de un calm periculos si obsedant. Blood Like Lemonade nu marcheaza un nou inceput, ci readuce trupa pe drumul cel bun. Daca nu l-ati ascultat pana acum, vi-l recomandam din toata inima.

Tracklist:

Crimson
Even Though
Blood Like Lemonade
Mandala
I Am The Spring
Recipe For Disaster
Easier Said Than Done
Cut To The Bass
Self Made Man
Beat Of The Drum
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje