Album: In Extremo, Sterneneisen (2011)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Stilul muzical este pentru unele trupe un atribut conservator, odata abordat il tin ca pe o carte de vizita pe toata cariera. Altele si-l schimba periodic, parte din evolutia muzicala. In Extremo, una dintre cele mai ascultate trupe germane de folk metal medieval, face parte dintre cei care tin la stil, iar asta se aude si pe ultimul album, scos in februarie, Sterneneisen (Stele de fier), care suna la fel ca si cele de pana acum (sau, ca sa fim mai catolici decat papa, macar ca cele din ultimii 10 ani).

"La fel" ca stil general, desigur, iar asta e reconfortant. In Extremo ne place pentru vocea usor ragusita, cu un timbru caracteristic, a vocalului Das letzte Einhorn (Ultimul unicorn, aka Michael Robert Rhein) si mai ales pentru toate instrumentele care dau pieselor acea sonoritate medievala specifica. Iar acestea sunt neschimbate pe noul album.

Dupa cateva ascultari ale noului album nu am reusit totusi sa gasesc piese de greutatea unui Liam, unui Vollmond, Poc vecem sau macar unele mai jucause ca Spielmann ori Kuss mich sau Fontaine la jolie. Cu toate acestea Sterneneisen suna mai bine decat Sängerkrieg-ul din 2008 care, fie vorba intre noi, nu sta prea sus in top.

Atrag atentia, fie prin vreun refren care prinde, fie prin vreun laitmotiv ceva mai iesit din comun, piesele Schau zum Mond, Sterneneisen, Zigeunerskat, Zauberspruch si chiar si Viva la vida, dar cea din urma nu tocmai in sens pozitiv, pentru ca are niste accente pop lalaite sub demnitatea medievala a In Extremilor. Cu aceasta exceptie, albumul este unitar si daca va plac In Extremo nu o sa va displaca nici noul lor material.

In concluzie, desi are putine sanse sa ajunga printre albumele noastre preferate, ne bucuram sa auzim dupa trei ani de pauza piese noi In Extremo si probabil dupa inca doua-trei ascultari Sterneneisen ni se va lipi ceva mai mult de ureche.

Puteti sa ascultati cate un minut din piesele de pe album pe site-ul oficial In Extremo. Piesele se pot gasi si pe youtube, dar cum nu sunt inregistrari live, nici video-uri oficiale, sunt sanse sa dispara in curand, asa ca grabiti-va sa le ascultati.

Un amanunt de mentionat, baietii pleaca anul asta in turneu si vor canta prin mai multe tari din Europa. Noi am remarcat ca vor ajunge si prin vecini si i-am adaugat in lineup-urile noastre din bursa, in speranta ca poate ii mai vedem o data. 

sterneneisen

1. Zigeunerskat
2. Gold
3. Viva La Vida
4. Siehst du das Licht
5. Stalker
6. Hol die Sterne
7. Sterneneisen
8. Zauberspruch No. VII
9. Auge um Auge
10. Schau zum Mond
11. Unsichtbar
12. Vermiss Dich
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje