deliric 1

deliric 1

Powered by
Last.fm

La 18 ani Deliric se autocaracteriza ca fiind “o suma de impulsuri contrare”.

Zece ani mai tarziu afirmatia este mai adevarata ca niciodata.Martor al luptei dintre bine si rau pe care fiecare o poarta in interior, a gasit in hip hop un partener de drum cu profil similar: o muzica ce poate fi agresiva si sensibila in acelasi timp, aparent simpla dar de multe ori profund complexa, de care simultan te poti teme si o poti iubi.Indragostit de hip hop inca din copilarie, la 11 ani isi convinge cei mai buni prieteni, alaturi de care batea mingea pe strazile din Colentina, sa puna bazele unei formatii si incepe sa mazgaleasca versuri pe spatele caietelor de scoala. Patru ani mai tarziu, in ‘97, ii intalneste pe DOC, Vlad Dobrescu, Dj Paul, Nwanda, Cedry2k, Carbon si impreuna pun bazele grupului Facem Records.

In anul ‘99 isi uneste fortele cu DOC, Vlad Dobrescu si Dj Paul si astfel ia nastere Controlul Tehnic de Calitate (CTC) ce avea sa ajunga cea mai iubita trupa de hip hop din undergroundul romanesc. In paralel, se implica in arta stradala si alaturi de Science, ERPS, Sage si Shao formeaza NPA, cel mai activ crew de graffiti pe strazile Bucurestiului la sfarsitul anilor ’90.Dupa numeroase piese pe compilatii si mixatape-uri, sau alaturi de nume ca Da Hood si RACLA, in 2002 apare primul material discografic CTC, un EP alaturi de Cedry2k. Piese precum “Secretul din atom” sau “Legea Gravitatiei” inca sunt considerate definitorii pentru underground-ul romanesc.Succesul la public atrage atentia marilor case de discuri. Prin urmare, in 2005, CTC lanseaza albumul de debut in colaborare cu Roton Music si inregistreaza vanzari de peste 10.000 de unitati. In prezent, albumul este considerat obiect de colectie iar pretul unui cd in stare buna este in continua crestere.Declinul vanzarilor din industria muzicala determina casele de discuri sa nu mai investeasca in muzica de nisa. Deliric 1 si CTC, aflati inca sub contract, sunt afectati in mod direct si ajung sa fie tinuti pe tusa pentru cativa ani. In 2008 Deliric (sub numele Jupiter – alter ego-ul sau de producator) lanseaza un nou proiect, sub titulatura “Jupiter a ucis melodia”, in care se ocupa doar de productia muzicala.

Colaboreaza atat cu artisti autohtoni cat si internationali. Intr-o perioada cand relatiile dintre Romania si Italia se aflau intr-o stare critica si deveneau din ce in ce mai tensionate colaboreaza cu artistii italieni Matt Manent si Duplici pentru a creea consens cel putin in randul ascultatorilor de hip hop.Anul 2010 readuce in prim plan CTC-ul odata cu lansarea primului album solo al unuia dintre membrii. DOC – “Scapat de sub control” este considerat albumul hip hop al anului iar Deliric isi aduce aportul pe 6 dintre piese. Doua dintre ele, “Genti de bani” si “Muzica” se bucura de clip si au fost incluse in playlist-urile radiourilor si televiziunilor de muzica.

Last.fmRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje