Vaya Con Dios

Vaya Con Dios

Powered by
Last.fm

Vaya Con Dios este o trupa belgiana ce a fost infiintata in 1986 de catre solista Dani Klein, contrabasistul Dirk Schoufs si Willy Lambregt. In Limba spaniola numele lor inseamna "mergi cu Dumnezeu".

Prima lor piesa "Just a Friend of Mine" a avut o influenta latina si a devenit un mare hit in Franta, unde s-a vandut in peste 300.000 de copii. Willy Lambregt a parasit trupa si a fost inlocuit de Jean-Michel Gielen. Chiar daca Vaya Con Dios s-a bucurat de un mare succes in tarile latine, trupa a ramas destul de necunoscuta in Tarile de Jos.

In vara anului 1990, au reusit totusi sa se impuna si in Tarile de Jos prin piesa "What's a Woman?". In 1991, Dani Klein si Dirk Schoufs au decis sa urmeze cariere solo separate, iar Vaya Con Dios a ramas compusa doar din Dani Klein, care a cantat o perioada impreuna cu alti artisti. Pe 24 mai, 1991, Schoufs a murit de SIDA, boala pe care a contactat-o in urma dependentei de heroina.

In 1996, Dani s-a retras din peisajul muzical, plangandu-se de stresul din ce in ce mai apasator. In 1999 s-a intors ca solista in trupa Purple Prose. In 2004 Vaya Con Dios s-a intors cu un nou album intitulat The Promise.

Discografie:

Vaya Con Dios (1988)
Night Owls (1990)
Time Flies (
1992)
Roots and Wings (
1995)
The Promise (
2004)
Comme on est venu (
2009)

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje