Tricky

Tricky

Powered by
Last.fm

Adrian Thaws (nascut la 27 ianuarie 1968), mai bine cunoscut sub numele de Tricky, este un rapper englez si un muzician important in scena trip-hop (desi nu ii place aceasta eticheta) si are o mare influenta pe scena muzicala britanica. El mai este renumit pentru un stil liric astmatic soptit, stil jumatate spus, jumatate cantat. Ca si producator si muzician are o aversiune fata de perfectiune, preferand sa construiasca un sunet intunecat, bogat si stratificat.

Pe plan cultural, Tricky uneste cultura albilor cu cea a negrilor din Marea Britanie prin fuziunea rock si hip-hop. Se influenteaza muzical din rap (Public Enemy) si din post-punk (Siouxsie and the Banshees). El a fost in trupa Massive Attack si a aparut in filmul "Al Cincilea Element". A colaborat intens cu alti artisti precum Bjork, Alanis Morrissette, Cyndi Lauper, Kiedis Anthony, John Frusciante si Flea (de la Red Hot Chili Peppers), Martina Topley-Bird si Alison Goldfrapp de Goldfrapp.

Dupa succesul initial din anii '90, si-a inceput propria casa de discuri, Durban Poison. Un nou album, intitulat "Knowle West Boy" a fost lansat in prima jumatate a anului 2008. Tricky, satul sa fie etichetat cu tag-ul de trip-hop, a facut albumele "Nearly God" si "Pre-Millenium Tension", departe de stilul de care Tricky incearca sa fuga.  

Tricky pe MySpace.

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

2 comentarii

Tricky
alexiadragutza
#1 -

Comentariu nou

Tricky
Marcellaernandez
#2 -

Reader
The author is doing some tricky work. How could you start cv people reviews with these defining things where nothing is more impressive and nothing more clearly defines as you start to choose essay writing from this whole tricky working ideas which make these things valid.

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje