Therion

Therion

Powered by
Last.fm

Therion cunoscut inital ca Blitzkrieg si Megatherion este o trupa de metal simfonic formata de Christofer Johnsson in 1987. In 2008, fondatorul a anuntat ca trupa se desparte si ca fiecare membru o ia pe cai diferite, desi nu a existat un anunt oficial sau o destramare evidenta.

La inceput, Therion era o trupa de death metal si a inceput sa adauge elemente simfonice pe sound-ul de metal. Membrii constanti din trupa sunt considerati Christofer Johnsson, Kristian Niemann (chitara), Johan Niemann (bass) si Peter Karlsson (tobe). Trupa este una dintre putinele formatii cu succes comercial, dar si cu succes la publicul de heavy metal. Therion se inspira pentru scrierea versurilor din mitologie, opere oculte si magice, dar si din scrieri antice si traditionale. 

Discografie:

   1. Of Darkness... (1991)
   2. Beyond Sanctorum (1992)
   3. Symphony Masses: Ho Drakon Ho Megas (1993)
   4. Lepaca Kliffoth (1995)
   5. Theli (1996)
   6. A'arab Zaraq - Lucid Dreaming (1997)
   7. Vovin (1998)
   8. Crowning of Atlantis (1999)
   9. Deggial (2000)
  10. Secret of the Runes (2001)
  11. Sirius B (2004)
  12. Lemuria (2004)
  13. Gothic Kabbalah (2007)
  14. Sitra Ahra (urmeaza sa apara in 2010)

Melodii Therion:

Son of the staves of time

Birth of Venus illegitima

O Fortuna

Site-ul oficial al trupei.

Last.fm |MusicBrainz



Recomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje