The Velvet Underground

The Velvet Underground

Powered by
Last.fm

The Velvet Underground au fost o trupa de rock experimental din New York, a caror prima perioada de activitate a durat intre 1965 -1973. Componenta cu care a avut cel mai mare succes a fost Lou Reed (voce, chitara), John Cale (bass), Sterling Morrison (chitara) si Maureen Tucker (tobe), iar managerul lor era Andy Warhol. Acesta a fost cel care a insistat ca Nico, una dintre cantaretele, actritele si modelele din suita sa de Superstars, sa cante cu trupa.

Dupa '73 unii dintre membrii trupei au urmat cariere solo si s-au reunit in '90 pentru lansarea cantecului Songs For Drella, dedicat lui Andy Warhol, care murise recent, si care adoptase acest nickname. ("Drella" era o combinatie intre "Dracula" si "Cinderella" / Cenusareasa). Anii urmatori au mai sustinut cateva concerte, inclusiv in deschiderea unui turneu U2, dar in 1995 Sterling Morrison a murit de cancer si acesta a insemnat sfarsitul The Velvet Underground.

Trupa este considerata de multi ca un element de legatura intre anii '60 tarzii, cu temele lor pacifiste, si perioada timpurie punk a decadei urmatoare, caracterizata de dezordine si indiferenta.

Discografie:
The Velvet Underground & Nico (1967)
White Light/White Heat (1968)
The Velvet Underground (1969)
Loaded (1970)
Live at Max's Kansas City (recorded 1970, released 1972)
Squeeze (1973)
1969: The Velvet Underground Live (double album, recorded live 1969, released 1974)
VU (recorded 1968-1969, released 1985)
Another View (recorded 1967-69, released 1986)

Piese cunoscute: Sunday Morning, Heroin, Venus in Furs, Femme Fatale.

Last.fm |MusicBrainz



Recomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje