The Prodigy

The Prodigy

Powered by
Last.fm

Formatia ia nastere in 1990 in Essex, Anglia si este formata din Liam Howlett, Keith Flint si Maxim. De-a lungul timpului au mai existat si alti solisti pe langa Flint, Leeroy Thornhill si Sharky, care a reaparut si in videoclipul pentru Voodoo People lansat in 2005.

Accesul la notorietate apare atunci cand XL Recordings lanseaza What evil lurks pe una din compilatiile lor.  Iar primul lor album The Prodigy experience (1991) este considerat unul dintre cele mai bune materiale rave existente. Prodigy isi datoreaza succesul in special fanilor genului rave, dar cu trecerea anilor si muzica s-a schimbat.

Incet, incet cei de la Prodigy au trecut de la industrial si hardcore tehno, la alternative rock si punk, incepand cu Music for the jilted generation (1994). O data  cu single-ul Firestarter (1996) insa  a venit si succesul international. Albumul numarul trei, Fat of the land (1997) este considerat cel mai bun, si datorita faptului ca includea Breathe, cel mai vandut single si Firestarter, un single care a ajuns in UK Tops. Cu acest album cei de la Prodigy si-au asigurat un renume international, care desi includea cat mai multe pasaje punk asigurate de Keith, iar melodiile erau mai simplificate, isi pastra sunetul dur si impunator.

Urmatorul album, Always outnumbered, but never outgunned  a vazut lumina abia in 2004, date fiind si proiectele individuale ale membrilor Prodigy. In asteptarea unui nou album, numarul cinci, Prodigy a lansat compilatia Their Law: Singles 1990-2005, care contine remixuri pentru Out of space  de Audio Bullys si Voodoo People de Pendulum.

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

1 comentariu

The Prodigy
Paul
#1 -

Smack

Smack My Bitch Up a fost aleasa cea mai controversata melodie din istorie :)

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje