The Cure

The Cure

Powered by
Last.fm

The Cure este o trupa legendara care a influentat scena de rock alternativ si care a luat nastere in era punk a anilor '70 in Anglia. Trupa a inceput sa cante in aceasta formula in 1976. The Cure ramane una dintre cele mai rezistente trupe din ultimii 30 de ani, asa cum a fost atestat si de primirea premiului "Godlike Genius" la gala Shockwaves NME din februarie, 2009. The Cure a trecut prin multe schimbari de componenta; totusi, trupa a pastrat cativa dintre membrii fondatori: Robert Smith (voce si chitara), Porl Thompson (chitara), Simon Gallup (bass) si Jason Cooper (tobe). Smith este totusi singurul care a facut parte din trupa inca de la infiintarea acesteia.

Pentru ca trupa a trecut prin multe schimbari, si sound-ul The Cure a avut ceva transformari de-a lungul anilor. Evolutia trupei la capitolul sound puncteaza stilul post-punk de la inceput, synthpop prin anii '80 si power-pop-alternativ la inceputul anilor '90. 

Discografie:

    * Three Imaginary Boys (1979)
    * Seventeen Seconds (1980)
    * Faith (1981)
    * Pornography (1982)
    * The Top (1984)
    * The Head on the Door (1985)
    * Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me (1987)
    * Disintegration (1989)
    * Wish (1992)
    * Wild Mood Swings (1996)
    * Bloodflowers (2000)
    * The Cure (2004)
    * 4:13 Dream (2008)

Melodii The Cure: 

Friday I'm in love
Pictures of you
End of the World
Love Song

Site-ul oficial al trupei.

Last.fm |MusicBrainz



Recomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje