The Black Keys

The Black Keys

Powered by
Last.fm

The Black Keys este o trupa americana de blues-rock ce a luat nastere in 2001. Aceasta este formata din vocalul si chitaristul Dan Auerbach si tobosarul Patrick Carney. Numele trupei a fost dat de un prieten schizofrenic de-al celor doi, ce folosea termenul de "black keys" pentru a descrie lucrurile care nu-i placeau sau oamenii in care n-avea incredere.

Primul lor album, The Big Come Up, a fost lansat in 2002, a fost urmat de Thickfreakness in 2003 si de Rubber Factory in 2004.

Unul dintre trademark-urile lor este preferinta pentru tehnici de inregistrare simple si lo-fi. Au refuzat sa inregistreze in studiouri cu nume mari si de intreaga productie se ocupa ei.

The Black Keys au fost foarte bine primiti de critica inca de la primul lor album, revista Time i-a inclus pe lista celor mai bune10 trupe din 2003. Printre fanii trupei se numara nume mari precum Robert Plant de la Led Zeppelin, Billy Gibbons de la ZZ Top, Thom Yorke si Jonny Greenwood de la Radiohead si Kirk Hammet de la Metallica.

Discografie:

The Big Come Up
(2002)
Thickfreakness
(2003)
Rubber Factory
(2004)
Magic Potion
(2006)
Attack & Release
(2008)
Brothers
(2010)

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje