The Amsterdams

The Amsterdams

Powered by
Last.fm

The Amsterdams este o trupa de post punk/indie/power pop din Bucuresti. Membrii formatiei sunt Andrei Hategan (voce, clape), Ovidiu Bejan (chitara, voce), Augustin Nicolae (bass, voce), Andrei Ungureanu (chitara) si Bogdan Stoica (tobe).

Andrei Hategan si Andrei Ungureanu au format trupa in 2005 alaturi de Dan Olaru la bass si Vlad Stoica la tobe. In alegerea numelui trupei au vrut sa sune diferit de celelalte trupe de pe scena muzicala romaneasca, ceva care sa sune a libertate si Amsterdams li s-a parut cea mai buna alegere.

Primul concert l-au avut in februarie 2006 in clubul Big Mamou. In vara aceluiasi an, Olaru si Stoica au parasit trupa pentru a forma Guillotines si au fost inlocuiti de Ovidiu Bejan (chitara) si Augustin Nicolae (bass). Marea problema a trupei a fost gasirea unui tobosar potrivit si, dupa ce au lucrat cu 13 tobosari, l-au ales pe Alex Ghita.

In 2007 au cantat in cadrul Underlondon, Stufstock 5 in Vama Veche. In 2008 au lansat primul EP, Automatic, si au fost invitati la festivalul de muzica Europa Vox din Clermont-Ferrand, Franta. In acelasi an, Vlad Stoica li se alatura la tobe.

Primul album The Amsterdams, Adolessons, a fost lansat in mai 2009 si primul single de pe album este Chased by Housewives.

Last.fmRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje