Starsailor

Starsailor

Powered by
Last.fm

Un cvartet de rock care, dupa eliberarea single-ului de debut, "Fever", in februarie 2001, a fost declarat "Cea mai buna trupa noua din Marea Britanie", Starsailor a continuat descendenta bogata a predecesorilor sai, cum ar fi Travis, Stereophonics si altii.

Formata in Wigan, Marea Britanie de catre studentii James Walsh (voce/ chitara), James Stelfox (bas) si Ben Byrne (tobe), trupa a trecut prin mai multe componente pana la sosirea lui Barry Westhead (clape) care a dat o linie clara in sound-ul Starsailor. Influentati de Tim Buckley (al carui album din 1970 a dat numele trupei), Van Morrison si Neil Young, trupa a avut primul spectacol la Londra, la Heavenly Social in aprilie, 2000. In acelasi timp, un demo pe caseta cu piesele "Fever", "Coming Down" si "Love Is Here" a inceput să circule rapid in randul industriei muzicale.

Pana la sfarsitul verii, era o coada a caselor de discuri dornice sa puna mana pe noua trupa; EMI a fost cea care a castigat cursa pentru semnatura lor. Dupa ce a petrecut ianuarie 2001 intr-un turneu NME cu JJ72 si Amen, Starsailor si-a lansat piesa de debut, "Fever", primita foarte bine de critici. Un turneu sold-out de la sfarsitul lunii martie a precedat eliberarea celui de-al doilea single, "Good souls". Si acesta a fost primit cu entuziasm si a ajuns in Top 20. Dupa lansare, trupa a plecat in Tara Galilor pentru a inregistra albumul lor de debut.

Dupa ce au ajuns pe primul loc in Top Ten Hit din Marea Britanie cu single-ul "Alcoholic", albumul de debut Starsailor a fost lansat in septembrie 2001; a urmat un turneu european care a incheiat un an de mare succes. A urmat al doilea album "Silence is Easy", lansat in 2004.  Starsailor a lansat cel de-al treilea album al lor, "On the outside", in Marea Britanie pe 17 octombrie 2005, impreună cu primul single de pe album, "In the Crossfire". Piesa "Way to fall" a fost folosita in jocul video blockbuster Playstation 2, Metal Gear Solid 3: Snake Eater. In prezent, Starsailor lucreaza la cel de-al patrulea album, din care au cantat o piesa la Blue Balls Festival in Elvetia, iulie 2007. 

Site-ul oficial al trupei.

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje