Snoop Dogg

Snoop Dogg

Powered by
Last.fm

Ca un personaj important al gangsta rap-ului din anii '90, Snoop Doggy Dogg s-a aflat in rap intre realitate si fictiune. Introdus in lumea rap-ului prin albumul lui Dr. Dre - The Chronic, Snoop Doggy Dogg a devenit un star rap, mai ales dupa ce a fost arestat sub acuzarea ca ar fi un complice la crima. Acest arest l-a ajutat cu siguranta in albumul lui de debut - Doggystyle, album care a intrat numarul 1 in topuri, dar cu timpul, i-a stricat in cariera. Snoop a trebuit sa se lupte cu acuzari in 1994 şi 1995, acestea facandu-i mult rau in cariera. Tha Doggfather, al doilea album al lui, nu a fost lansat pana in noiembrie 1996 si s-a vandut cu jumatate mai putin decat precedentul Doggystyle.

Poreclit Snoop de catre mama sa din cauza infatisarii sale, Calvin 'Snoop Dogg' Broadus (nascut pe 20.10.1972) a fost crescut in Long Beach, California, unde avea multe probleme cu legea. La scurt timp dupa terminarea liceului, el a fost arestat pentru posesie de cocaina, o perioada de 3 ani fiind inchis de mai multe ori. A gasit scaparea din viata de infractor prin muzica.

Snoop Dogg a inceput sa inregistreze casete facute acasa cu prietenul sau Warren G., care era fratele vitreg al lui Dr. Dre. Pe vremea aceea, Warren G i-a dat o caseta lui Dre care a fost impresionat de stilul lui Snoop si a inceput sa colaboreze cu rapperul.

Snoop a inceput sa-si reconstruiasca imaginea, trecand de la stilul sau Gangsta la un rap mai calm si schimbandu-si numele de scena, de la Snoop "Doggy" Dogg la Snoop Dogg, asa cum il stim in zilele noastre. Albumul "Da game is to be sold, not to be told" este primul sau album la noua casa de discuri, No Limit Records, urmat in 1999 de albumul No Limit Top Dogg, indepartandu-se de stilul West Coast, ramanand totusi un personaj important in Rap-ul contemporan.

Cordozar Calvin Broadus este casatorit din 12 iunie 1997 cu Shante Taylor si are doi fii si o fiica!

Discografie: 


    * Doggystyle (1993)
    * Tha Doggfather (1996)
    * Da Game Is to Be Sold, Not to Be Told (1998)
    * No Limit Top Dogg (1999)
    * Tha Last Meal (2000)
    * Paid tha Cost to Be da Boss (2002)
    * R&G (Rhythm & Gangsta): The Masterpiece (2004)
    * Tha Blue Carpet Treatment (2006)
    * Ego Trippin' (2008)
    * Malice n Wonderland (2009)

Site-ul oficial al artistului. 

Asculta cateva dintre melodiile lui Snoop Dogg:

Doggystyle


Drop it like it's hot

Dogfather

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje