Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers

Powered by
Last.fm

Red Hot Chili Peppers este o trupa de funk rock din Hollywood, ce a luat nastere in 1983 in Los Angeles, California. Din 1998 trupa a fost formata din membrii fondatori: Anthony Kiedis (voce) si Michael "Flea" Balzary (bass), impreuna cu John Frusciante (chitara) si Chad Smith (tobe). Trupa s-a format initial pentru a sprijini o alta trupa a unui prieten, si isi spuneau Tony Flow And The Miraculously Majestic Masters Of Mayhem. Apoi si-au schimbat numele in Red Hot Chili Peppers si au cantat o serie de concerte prin cluburile din Los Angeles in 1983, inainte de a semna cu casa de discuri EMI.

Au castigat de-a lungul timpului 7 premii Grammy, au vandut peste 55 de milioane de albume in toata lumea, au 8 piese in Billboard Top 40 si 3 piese numai in Top 10.

Discografie:
The Red Hot Chili Peppers (1984)
Freaky Styley (1985)
The Uplift Mofo Party Plan (1987)
Mother's Milk (1989)
Blood Sugar Sex Magik (1991)
One Hot Minute (1995)
Californication (1999)
By the Way (2002)
Stadium Arcadium (2006)

Cele mai cunoscute piese: Snow (Hey Oh), Scar Tissue, Under The Bridge, Can't Stop, Soul to Squeeze, Californication.

Site: http://www.redhotchilipeppers.com/

Last.fm |MusicBrainz



Recomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje