Ray Charles

Ray Charles

Powered by
Last.fm

Ray Charles a fost un cantaret si compozitor american activ in anii 1950. Muzica lui Ray Charles imbina ritmurile soul, blues, jazz, countru, rock & roll, r&b si pop.

A inceput sa-si piarda vederea la cinci ani, iar la sapte ani era complet orb. A urmat cursurile unei scoli pentru orbi din Florida, unde si-a descoperit pasiunea pentru muzica. Dupa moartea mamei sale si-a incetat cursurile si s-a mutat in Jacksonville, unde a inceput sa cante la pian la Ritz Theatre.

In 1947 s-a mutat la Seattle si a inceput sa inregistreze pentru casa de discuri Swing Time Records. Un an mai tarziu a lansat primul sau hit, Confession Blues, care a ajuns pe locul 2 in topul r&b. In 1952 a schimbat casa de discuri si a lansat mai multe hituri si albume care au ajuns in topurile r&b.

Ray Charles a castigat 12 premii Grammy pe parcursul carierei sale si inca cinci dupa moartea sa. In 1981 i-a fost acordata o stea pe Hollywood Walk of Fame si a fost printre primii artisti inclusi in Rock&Roll Hall of Fame, la inaugurarea din 1986. In 2004 a fost inclus in Jazz Hall of Fame si revista Rolling Stones l-a plasat pe locul 10 in topul 100 Cei mai mari artisti ai tuturor timpurilor.

In 2004 actorul Jamie Foxx a jucat rolul principal in filmul biografic Ray. Ray Charles a fost implicat in productia filmului dar a murit inainte ca acesta sa se lanseze. Foxx a castigat un Oscar pentru interpretarea sa la ceremonia din 2005.

Asculta:

- Hit the Road Jack
- Georgia On My Mind
- I Got A Woman
- America the Beautiful
- Yesterday

Site oficial

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

1 comentariu vrei sa comentezi?

Ray Charles
Ankit
#1 -

Comentariu nou
With all of the new techniques now here is no chance for the miss this kind of good applications uses in the fix bluetooth audio devices connections in windows 10 this whole setting now given for the use of bluetooth and it's lots of uses also.

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje