Radiohead

Radiohead

Powered by
Last.fm

Radiohead este o trupa de rock alternativ engleză din Abingdon, Oxfordshire.

Trupa este compusa din Thom Yorke (voce, chitara, pian), Jonny Greenwood (chitara, clape, alte instrumente), Ed O'Brien (chitara, backing vocals), Colin Greenwood (bass) si Phil Selway (tobe, percuţie).

Radiohead a lansat primul lor single, Creep, în 1992. Piesa a fost iniţial fără succes, dar a devenit un hit în întreaga lume la câteva luni după lansarea albumului de debut, Pablo Honey (1993).

Urmatoarele albume scoase au fost in 1995: The Bends, in 1997: OK Computer, in 2000: Kid A, in 2001: Amnesiac, in 2003: Hail to the Thief, in 2007: In Rainbows (lansat exclusiv pe internet si lasand fanii sa plateasca pentru el oricat credeau ei de cuviinta!) si The King of Limbs in 2011.

Radiohead este considerata una dintre cele mai bune trupe engleze din toate timpurile.

site oficial

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

2 comentarii

Radiohead
Zeltil
#1 -

În mod straniu...

...există fani Radiohead și în România! Mărturisesc sincer, de ignorant ce sunt, credeam că numai țările din Africa și Oceania au mai puțini ascultători de Radiohead decât România.

Ei bine, nu m-aș intitula „fan”. Cel mai cunoscut și apreciat album al lor este OK Computer - dar eu îi apreciez aproape exclusiv pentru „perioada electronică”, ca să zic așa, cu precădere Kid A și Amnesiac. Iar dintre celelalte albume nu m-a convins decât In Rainbows - am fost pe fază când a fost lansat albumul și era o isterie generală pe Internet legată de lansarea acestui nou album Radiohead (a apărut mai nou thE King of Limbs, dar n-am fost prea atent în cazul ăla), fiind primul de gen „name any price”. Frumos, n-am ce zice. Dar, până la urmă, nu îmi plac foarte tare Radiohead. Agreez stilul lui Thom Yorke (mi-a plăcut albumul lui solo, The Eraser), dar este până la urmă cam monoton, iar eu nu sunt genul care ascultă un album numai pentru versuri - or, multe dintre albumele lor sunt concentrate pe versuri. Plus chitară. Eu însă prefer chestiile electronice...

Radiohead
florar
#2 -

in rainbow

sunt fani dar ei nu se grabesc sa vina
puteti asculta ceva si privi in tango.radio @juliet la opera

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje