R.E.M.

R.E.M.

Powered by
Last.fm

R.E.M. este o trupa de rock alternativ formata in Atena, Georgia, Statele Unite, in 1980. Initial trupa era formata din Michael Stipe (voce), Peter Buck (chitara, mandolina), Mike Mills (bass, clape, voce) si Bill Berry (tobe). Berry s-a retras din trupa in octombrie 1997, dupa ce a suferit un anevrism pe creier in timpul turneului pentru promovarea albumului Monster in '95.

Chiar daca "R.E.M." inseamna "Rapid Eye Movement", miscarea pe care o fac ochii atunci cand viseaza, definitia nu are o semnificatie speciala in ceea ce priveste trupa, pentru ca ei au declarat si-au ales numele la intamplare dintr-un dictionar. Primele lor concerte au fost tinute sub numele de Twisted Kites.

Catalogati drept "una dintre cele mai liberale si corecte trupa de rock din SUA", R.E.M. sunt activi pe frontul ecologic, feminist, al drepturilor omului si se implica mereu in campanii sociale, culturale si chiar politice.

Discografie:
Murmur (1983)
Reckoning (1984)
Fables of the Reconstruction (1985)
Lifes Rich Pageant (1986)
Document (1987)
Green (1988)
Out of Time (1991)
Automatic for the People (1992)
Monster (1994)
New Adventures in Hi-Fi (1996)
Up (1998)
Reveal (2001)
Around the Sun (2004)
Accelerate (2008)
Collapse into Now (2011)


Cele mai cunoscute piese: Losing My Religion, Nightswimming, Everybody Hurts, Man On The Moon, The One I Love.

Trupa R.E.M. s-a despartit in 2011.

Last.fm |MusicBrainz



Recomandari de trupe similare

Se incarca

1 comentariu vrei sa comentezi?

R.E.M.
joana
#1 -

Comentariu nou

f frumos!!

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.


Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje