Prince

Prince

Powered by
Last.fm

Prince Rogers Nelson, sau pe scurt Prince, s-a născut pe 7 iunie 1958, in Minneapolis.

Primul lui album, cu adevarat remarcabil, a fost "Dirty Mind" (1980), un album hard funky, presarat cu balade si acorduri pop de chitara.

"Purple Rain" (1984) a fost albumul care i-a adus lui Prince titlul de superstar. S-a vandut in peste zece milioane de copii in America si timp de 24 de saptamani a ocupat pozitia de numarul unu. Purple Rain, partial inregistrat cu grupul The Revolution cu care Prince sustinea concerte si turnee, este recunoscut a fi cel mai pop material pe care acesta l-a înregistrat vreodata.

Anul 1987 a fost marcat de lansarea albumului "Sign ‘O' the Times", o adevarata capodopera muzicala. In plan era prevazuta si lansarea albumului The Black Album, dar aceasta a fost anulata de către artist care a considerat ca materialul este mult prea imoral. 

In 1991, Prince a pus bazele grupului The New Power Generation, cel mai reuşit proiect al lui. Primul lor album, Diamonds and Pearls, a dovedit că artistul este un maestru al R&B-ului. In anul 1992, a urmat albumul " The Love Symbol Album".

Sase ani mai tarziu, Prince a lansat Crystal Ball, un material compus din piese inregistrate anterior, nelansate. Un an mai tarziu, a avut loc lansarea colecţiei de remixuri 1999 (The New Master).

Regasirea lui Prince a constituit-o albumul din 2003, Musicology, readucandu-l pe artist in Top Ten şi obtinandu-i o nominalizare Grammy, in 2005, pentru "Cea mai buna interpretare pop vocala a unui artist".

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje