Primal Fear

Primal Fear

Powered by
Last.fm

PRIMAL FEAR este o trupa germana de power-speed metal, formata in 1997 de Ralf Scheepers (voce) si Mat Sinner (chitara bas). Formatia s-a nascut printr-o intorsatura curioasa a soartei, dupa ce Ralf Scheepers nu a fost cooptat de Judas Priest ca inlocuitor al celebrului Rob Halford.

Dupa aceasta “dezamagire”, fostul vocalist al Gamma Ray il intalneste pe Mat Sinner, cu care incropeste un proiect muzical care va ridica metalul deasupra epigonismului post-Judas Priest - Primal Fear.

Ideea conceperii acestui proiect s-a nascut in luna octombrie a anului 1997, dupa un concert al cover-band-ului Just Priest, condus de Ralf Scheepers. Mat Sinner si Tom Naumann, care au luat parte la eveniment, au vazut ceva mai mult in vocea lui Scheepers decat simplul talent de a-l imita pe Halford.
Impreuna, cei trei muzicieni au pus bazele formatiei Primal Fear care a semnat in acelasi an un contract cu faimoasa casa de discuri Nuclear Blast Records.

Albumul de debut al trupei a fost lansat in luna februarie a anului 1998. Discul, intitulat „Primal Fear”, s-a clasat pe locul 48 in topul german al LP-urilor, o performanta uriasa pentru un album metal apartinand unei formatii aflate la inceput de drum. Tot in 1998, trupa a plecat in turneu alaturi de Hammerfall si Running Wild.

De atunci, Primal Fear a lansat 8 albume, 3 DVD-uri, un album „Best-Of” si un EP special. Mai mult, trupa planuieste sa ia cu asalt lumea metalului contemporan cu un nou material discografic care va vedea lumina zilei la sfarsitul lunii ianuarie, 2012. Albumul se numeste „Unbreakable” si contine 13 melodii.


Primal Fear:
Ralf Scheppers - voce
Magnus Karlsson – chitara
Alexander Beyrodt – chitara
Mat Sinner - chitara bas
Randy Black – tobe

Discografie completa:
Albume
:
- Primal Fear (1998)
- Jaws of Death (1999)
- Nuclear Fire (2001)
- Black Sun (2002)
- Devil's Ground (2004)
- Seven Seals (2005)
- New Religion (2007)
- 16.6 (Before The Devil Knows You're Dead) (2009)
- Unbreakable (2012)

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje