Poets of the Fall

Poets of the Fall

Powered by
Last.fm

Poets of the Fall este o trupa de rock formata in 2003, in Helsinki, Finlanda. Aceasta este compusa din compozitorul si solistul Marko Saaresto ("Mark"), chitaristul Olli Tukiainen ("Ollie") si Markus Kaarlonen ("Captain") la clape. Au devenit cunoscuti dupa ce au compus si inregistrat coloana sonora din Max Payne 2, Late Goodbye. In iunie 2004, acesta a fost lansata sub forma unui single si a fost urmata de Lift in luna septembrie, piesa care s-a dovedit a fi un mare hit.

Primul lor album, Signs of Life a fost lansat in ianuarie 2005 si a urcat instant pe locul intai in topurile finlandeze si a ramas acolo mai bine de-un an. Cel de-al doilea album, Carnival of Rust, a fost lansat in aprilie 2006. Urmatoarele single-uri au fost Sorry Go, Round and Locking Up the Sun.

Numele formatiei, Poets of the Fall, vine de la ideea ca doua lucruri opuse formeaza un intreg. "Poets", in acest context, reprezinta partea pozitiva, iar "the Fall" partea negativa.

Printre altele, trio-ul a primit urmatoarele premii: Cea mai buna trupa finlandeza la MTV Europe Music Awards 2006, Cel mai bun videoclip finlandez din toate timpurile la TV2 Musiikki-TV; doua premii de bronz Muuvi Awards si cel mai bun videoclip din 2006 la The Voice, doua Emma Awards (echivalentul finlandez al premiilor Grammy) in 2005 - pentru cel mai bun album de debut si pentru cea mai buna noua trupa etc.

Site-ul oficial al trupei este www.poetsofthefall.com

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje