Placebo

Placebo

Powered by
Last.fm

Trupa britanica s-a format atunci cand fostii colegi din Luxemburg, Brian Molko si Stefan Olsdal - care, de fapt, nu-si vorbisera niciodata - s-au intalnit accidental in statia de metrou South Kensington din Londra, in 1994. Molko l-a invitat de Olsdal la unul din gig-urile sale, iar Olsdal a fost impresionat de vocea lui Molko, de aici pana a-si infiinta propria trupa a mai fost un mic pas.

La inceput au cantat sub numele de Ashtray Heart, dar nu pentru foarte mult timp, pentru ca au decis ca numele Placebo este mult mai potrivit - dupa medicamentul care nu are nici un ingredient activ, dar care functioneza pentru ca pacientul are incredere in el. Placebo, mai inseamna "ma voi supune" in latina.

Trupa nu s-a putut decide asupra unui baterist, osciland intre Steve Hewitt si Robert Schultzberg. Chiar daca Hewitt a fost alegerea preferata, el avea, de asemenea, alte angajamente ca baterist pentru trupa londoneza Breed. Astfel ca Schultzberg a ramas bateristul trupei in momentul semnarii contractului cu Caroline Records. Insa, pentru ca membri trupei aveau dificultati in a se intelege cu Robert Schultzberg, l-au convins pe Hewitt sa revina in trupa in 1996.

Discografie:
Placebo (1996)
Without You I'm Nothing (1998)
Black Market Music (2000)
Sleeping with Ghosts (2003)
Meds (2006)
Battle for the Sun (2009)

Cele mai cunoscute piese: Every You Every Me, Sleeping with Ghosts, The Bitter End, Blind.

Site: http://www.placeboworld.co.uk/
MySpace: http://www.myspace.com/Placebo

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje