Patrice

Patrice

Powered by
Last.fm

Patrice Bart-Williams (nascut pe 9 iulie, 1979 in Kerpen, Germania, avand ca parinti o mama de origine germana si ca tata pe scriitorul activist Gaston Bart-Williams din Sierra Leone), cunoscut sub numele de scena Patrice, este un cantaret afro-german de muzica reggae. De multe ori isi foloseste si cel de-al doilea nume: Babatunde, pe care parintii sai i l-au dat, deoarece Patrice s-a nascut in aceeasi zi in care bunicul sau a murit. Muzica sa este influentata de Jimi Hendrix si Bob Marley.

La doar 18 ani, Patrice a debutat in 1999 cu albumul Lions, pe care combina muzica folk, cu reggae, soul si cu blues, si care a fost foarte bine primit atat de critica, cat si de marea parte a publicului. Prin versurile sale Patrice incearca sa continue munca tatalui sau de poet si activist politic, dar in acelasi timp il mentioneaza si pe Bob Marley ca fiind o puternica influenta.

Dupa ce a fost in turneu cu Lauryn Hill, Patrice si-a lansat albumul Ancient Spirits in 2000, care a primit numai cronici pozitive si care s-a vandut foarte bine in Europa. In urmatorii cinci ani, reputatia sa s-a solodificat prin show-urile din deschiderea unor artisti precum Youssouf N'Dour in Senegal, Manu Chao si Damon Albarn la The Festival In The Desert.

Last.fmRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje