Pasarea Colibri

Pasarea Colibri

Powered by
Last.fm

Pasărea Colibri este o formatie de folk-rock din România. S-a format în anul 1992 din Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Florian Pittiş şi Vlady Cnejevici.

La un festival din Râmnicu Vâlcea unde Mircea Baniciu şi Mircea Vintilă, doi dintre cei mai respectati cantautori folk din România, cântau împreună. Florian Pittiş, cel care prezenta spectacolul, a rămas pe scenă după ce i-a introdus pe cei doi, în culise cooptându-l si pe Vlady Cnejevici, clăpar la trupa Compact.După retragerea din trupă a lui Florian Pittiş, în 2000, Marius Baţu şi Radu Gheorghe au mai trecut prin grup. În 2003 formaţia s-a destrămat, în parte şi datorită plecării lui Mircea Vintilă. Din 2009, trupa a revenit pe scena românească cu concerte ocazionale, dar fără activitate discografică.

"Pasarea Colibri" a venit cu foarte puţine melodii originale, majoritatea pieselor interpretate de ei fiind din repertoriul bogat al unuia din artiştii componenţi. Cu toate acestea, au avut parte de un real succes până la prima lor despărţire din 2003, cu 4 albume scoase.

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje