Oasis

Oasis

Powered by
Last.fm

Oasis este o trupa rock britanica care a luat nastere in Manchester, in 1991. Initial cunoscuta sub numele The Rain, trupa a fost initial formata din Liam Gallagher (voce si tamburina), Paul Arthurs (chitara), Paul McGuigan (chitara bass) si Tony McCarroll (tobe, percutie), carora li s-a alaturat in scurt timp fratele mai mare al lui Liam,  Noel Gallagher (chitara si voce).

Trupa a semnat un contract cu casa de discuri independena Creation Records si a lansat în 1994 albumul lor de debut Definitley Maybe, incluzand hit-urile Live Forever si Supersonic. In anul urmator, trupa a inregistrat impreuna cu noul lor baterist Alan White, (What's the Story) Morning Glory? (1995), care le-a adus succesul international cu single-urile - Wonderwall, Don't Look Back In Anger si Champagne Supernova.

Pana in iunie 2009, Oasis a vandut peste 70 de milioane de albume in intreaga lume, aproximativ 50 de milioane provenind din vanzarile de albume iar restul din download-urile platite de pe Internet. Au castigat opt premii UK number-one singles, sapte UK number-one albums, cinsprezece NME Awards, noua Q Awards, patru MTV Europe Music Awards si cinci BRIT Awards, inclusiv unul în 2007, pentru contributia remarcabila adusa muzicii.

In august 2009 Noel a parasit trupa, dupa o cearta cu fratele sau, Liam, si fiecare se ocupa acum separat de proiectele lor muzicale: Noel de cariera solo si alte colaborari, Liam de Oasis, care pregatesc un nou album.

YouTube: http://www.youtube.com/user/oasisinetofficial

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje