Nine Inch Nails

Nine Inch Nails

Powered by
Last.fm

Nine Inch Nails s-a format in Cleveland, Ohio, SUA, in 1988, de catre Trent Reznor, singurul membru care a ramas o prezenta constanta in trupa de la inceput si pana astazi.

Trent Reznor face muzica de cand era la liceu, cand a facut parte dintr-o formatie New Wave numita The Klikz. In facultate a intrat in formatia Option 30, apoi pentru o vreme a cantat la clape pentru The Innocent, si inainte de NIN a facut parte din The Exotic Birds.

Nine Inch Nails s-a nascut cand Trent Reznor a inceput sa-si inregistreze propriile demo-uri in studio-ul unde lucra ca inginer si "om bun la toate". Reznor canta la toate instrumentele singur, din moment ce nu gasise un grup de instrumentalisti care sa exprime muzica lui exact asa cum dorea. Primul album l-a lansat in 1989, dar abia cu albumul din 1994, The Downward Spiral a obtinut succes si recunoastere.

Trent Reznor obtine astfel tot ce a vrut profesional, desi personal... se lupta cu dependenta de droguri si depresia. Toata rusinea, durerea si dezamagirea vizavi de propriile slabiciuni sunt exprimate perfect in melodia Hurt.

I-au trebuit 5 ani sa lanseze albumul-concept The Fragile (1999), cand inca suferea de dependenta. Pana la lansarea albumului With Teeth in 2005, Trent isi revenise, iar inspiratia principala a fost tocmai batalia pe care a dat-o cu sine insusi in acea perioada dificila din viata sa. Year Zero (2007) marcheaza un punct important in evolutia formatiei. Dezamagit de felul in care casa de discuri Interscope s-a ocupat de promovarea si distribuirea albumului, Trent Reznor a zis (intr-un mod deloc voalat) ca-si baga picioarele in sistem si Nine Inch Nails a devenit independent.

Urmatoarele doua albume, Ghosts I-IV si The Slip au fost lansate mai intai pe internet, pentru a fi downloadate  de oricine dorea. In plus, Trent Reznor a pus pe site-ul NIN.com un link downloadat materiale video (400 de GB) de la cineva care a filmat trei concerte intregi, fara sa se crizeze ca ar avea vreun drept asupra materialelor respective.

"Nine Inch Nails este una dintre cele mai importante formatii din lume din prezent, pentru ca ei sunt deschizatori de drumuri. Inteleg felul in care functioneaza Internetul si cum poate fi folosit in avantajul tau." - Mashable, ianuarie 2009.

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje