Nightwish

Nightwish

Powered by
Last.fm

Trupa de symphonic metal, formată în oraşul Kitee, Finlanda în 1996. În prezent, trupa este formata din Anette Olzon (voce), Tuomas Holopainen (clape), Marco Hietala (bass, voce), Emppu Vuorinen (chitara), şi Jukka Nevalainen (tobe si percutie).

Vocea cu care trupa a castigat aprecierea publicului a fost in perioada 1996 - 2005 Tarja Turunen.

Anette Olzon (ex-Alyson Avenue) s-a alăturat trupei in 2007, pe albumul Dark Passion Play.

Discografie:
Angels Fall First (1997)
Oceanborn (1998)
Wishmaster (2000)
Century Child (2002)
Once (2004)
Dark Passion Play (2007)

Cele mai cunoscute piese: Amaranth, The Phantom of the Opera, Nemo, Bye Bye Beautiful, Sleeping Sun.
 

Last.fm |MusicBrainz



Recomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje