Nick Cave

Nick Cave

Powered by
Last.fm

Nicholas Edward Cave (nascut pe 22 septembrie, 1957) este un cantaret, compozitor, poet, scriitor, actor si scenarist australian, cunoscut mai ales pentru piesele gothic rock alaturi de trupa The Bad Seeds si pentru cele post-punk cu trupa The Birthday Party. Din 2006 canta si alaturi de trupa Grinderman (garage rock, alternative), care isi va lansa al doilea album in septembrie 2010.

Cave s-a nascut in oraselul Warracknabeal din statul Victoria, Australia. Tatal sau, Colin, a fost profesor de engleza si administrator, cu o mare pasiune pentru literatura, iar mama lui Nick a fost bibliotecara. In copilarie Nick a cantat in corul de baieti din Catedrala Wangaratta. Cu toate acestea, de foarte multe ori avea probleme cu autoritatile de la scoala, asa ca in 1970 parintii l-au trimis la internatul Melbourne's Caulfield Grammar School. In prezent locuieste in orasul Hove din Marea Britanie.

Piese cunoscute si colaborari: Into My Arms, Death Is Not The End (de Bob Dylan, cu Kylie Minogue), Henry Lee (cu PJ Harvey), All The Pretty Little Horses (cu Current 93), The Crane Wife (cu Marianne Faithfull)


Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje