Neon Indian

Neon Indian

Powered by
Last.fm

Neon Indian este un nou proiect al compozitorului Alan Palomo de la Vega. Acesta a luat nastere dupa o iarna "incetosata" in Texas, rezultatul a fost acest calup de piese inregistrate la fata locului, sample-uri si o colectie bizara de sunete electronice. De partea vizuala a proiectului se ocupa artista Alicia Scardetta, promitand ca pe viitor Neon Indian sa devina o "furtuna" multimedia. Albumul de debut Psychic Chasms a fost lansat de 13 octombrie, 2009 la casa de discuri Lefse Records.

Last.fmRecomandari de trupe similare

Se incarca

1 comentariu

Neon Indian
Zeltil
#1 -

Basul și cu toba mare

Lăsând la o parte șmecheriile cvasi-experimentale care pot fi auzite din când în când, muzica lui Neon Indian (între timp, și-a făcut rost de o întreagă formație pentru concerte) e una destul de simplistă. Așa cum și „big beat”-ul îmi părea sofisticat la un moment dat, așa mi-a lăsat impresia inițial soiul de chillwave pe care îl practică Neon Indian. Deși se folosește de fidelitate joasă, acesta n-are apetitul pentru puritate și experiment al unui Ariel Pink (aviz neavizaților). Până la urmă, e ceva tot dance/house/pop sau cam vrei să-i spui, decât că sună relativ diferit, făcut pentru o generație poate prea obișnuită cu drogurile și cu nostalgia pentru anii 80 de dragul nostalgiei. Ceea ce înseamnă că, la fel ca, bunăoară, Daft Punk, Neon Indian are ca avantaj faptul că este distractiv, chiar dacă implicit superficial. Chillwave-ul nu prea are hit-uri potențiale deocamdată, dar „Deadbeat Summer” sau „Terminally Chill” se numără cu siguranță printre excepții.
Din nefericire, al doilea album Neon Indian renunță deja la o parte din stil (de-abia mai poate fi numit chillwave) și încearcă să fie mult mai ambițios - rezultă ceva care este lipsit și de farmecul naiv pe care îl avea „Psychic Chasms”... Sau cel puțin asta e părerea mea. Să vedem ce se va întâmpla în albumele următoare.

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje