Moloko

Moloko

Powered by
Last.fm

Moloko a fost o trupa anglo-irlandeza de trip hop/electro-pop formata din Róisín Murphy de la Arklow, Republic of Ireland si Mark Brydon, de la Sunderland. Numele provine de la romanul "A Clockwork Orange" de Anthony Burgess, unde aceasta inseamnă fie "lapte" (denumirea unei băuturi pe care Alex si ai lui "droogs" o consumau), fie o "metoda de a lua narcotice".

Istoria trupei: Róisín Murphy s-a nascut in Dublin si nu a avut nici o experienta profesionala de cantareata. Mark Brydon avea deja un rezumat extins in cadrul comunitatii de muzica dance, ca remixer si al "House Arrest" si "Cloud 9". S-au intalnit la o petrecere in Sheffield, in 1995, cand Murphy l-a abordat pe Brydon, folosind replica: "Iti place puloverul meu stramt? Observa cum vine pe corpul meu".

Replica de agatat devine mai tarziu titlul albumului de debut, inregistrat in vremea in care cie doi formau un cuplu. Primele doua albume "Do You Like My Tight Sweater?" si "I Am Not a Doctor" au captat atentia in scena dance underground.

Discografie:

1995     Do You Like My Tight Sweater?
1998     I Am Not a Doctor
2000     Things to Make and Do
2002     Statues

Asculta cateva dintre piesele trupei:

Sing it back

Indigo

Take my hand

Last.fm |MusicBrainz

Recomandari de trupe similare

Se incarca

1 comentariu

Moloko
Puica
#1 -

Comentariu nou

ce sound misto au

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje