Mick Jagger

Mick Jagger

Powered by
Last.fm

Sir Michael Philip "Mick" Jagger (n. 26 iulie 1943) este un interpret rock, actor, compozitor, producator si om de afaceri britanic. Jagger a avut si funcţia de actor sau producator in mai multe filme.

Este cunoscut mai ales pentru calitatea sa de vocalist al formaţiei rock 'n' roll The Rolling Stones si este considerat unul dintre cei mai carismatici şi influenţi lideri de formaţie. Mick Jagger face parte din trupa The Rolling Stones de la întemeiere, în anii 60 alături Keith Richards. Vocea lui Jagger, de calitate distinctă, alături de stilul de a cânta la chitară lui Keith Richards, au fost emblema formaţiei de-a lungul anilor. Trupa The Rolling Stones a vândut peste 200 de milioane de albume în lumea întreagă pe parcursul ultimelor cinci decenii şi a susţinut mii de concerte cu casa închisă. În 2007, formaţia The Rolling Stones a concertat şi în România, pe stadionul Lia Manoliu din Bucureşti.

Cariera solo si-a inceput-o in 1984, in paralel cu activitatea din cadrul trupei. Jagger a scos 5 albume solo: She's the Boss (1985), Primitive Cool (1987), Wandering Spirit (1993), Goddess in the Doorway (2001), The Very Best of Mick Jagger (2007) si 19 single-uri.

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje