Massive Attack

Massive Attack

Powered by
Last.fm

Massive Attack sunt considerati fondatorii trip-hop-lui si ai muzicii down tempo. Totodata, ei sunt si cei care cu fiecare album nou aduc ceva inedit genului, adauga o noua dimensiune acestui gen de muzica. Pe albumul Protection a aparut piesa Karmacoma care i-a adus si mai in fata, fiind preluata si remixata de foarte multi artisti. 

De Massive Attack nu s-a mai auzit nimic de ceva vreme, mai exact de vreo sapte ani, caci atat a trecut de la ultimul lor album - 100th Window. Cu fiecare nou album, inca din 1991, momentul in care si-au facut debutul pe piata muzicala, cu albumul Blue Lines, Massive Attack a impins arta de a face muzica cu cativa ani in viitor si a lansat restul industriei si al influentelor muzicale pe o cale noua.

Discografie:

    * Blue Lines (1991)
    * Protection (1994)
    * Mezzanine (1998)
    * 100th Window (2003)
    * Heligoland (2010)

Site-ul oficial al trupei. 

Asculta cateva dintre piesele trupei Massive Attack:

Teardrop

Angel


Butterfly caught

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

1 comentariu

Massive Attack
Zeltil
#1 -

Pe vremea mea...

Am fost un fan Massive Attack. Dar, la fel ca Portishead, Massive Attack nu se mai încadrează în orizontul meu. Și la început, am fost oarecum speriat de „întunecimea” lor - băiet fiind, mă spăriau videoclipurile lor, chiar și Unfinished Sympathy... Dar cu timpul mi-au intrat în sânge. Și astăzi mai rețin o mare parte din ritmurile de pe Mezzanine. Nici Blue Lines și nici Protection nu îmi sunt străine (ba chiar îmi plac ceva mai mult azi, tocmai prin momentele lor de o naivitate cruntă...), 100th Window a fost întotdeauna cam rece, în rest, am fost obsedat de ineditele de pe Collected... dar ce am auzit din Heligoland pe vremea când era încă în facere nu mi-a plăcut. Și, mai nou, și celelalte albume au ajuns să nu mă mai satisfacă. Din întreg albumul Mezzanine, nu am mai vrut să ascult decât piesele cu Liz (ah, Liz... din cauza ta și a formației tale m-am lăsat de trip-hop) și Exchange (care, btw, apare în fundalul unui clip cu o poezie recitată de Gellu Naum. Touche!)... Iar, în rest, mă enervează acum efuziunile lor politice, bassline-urile prea dramatice (deși incontestabil reușite) și tracklist-ul hit-and-miss al albumelor lor, altminteri atât de lăudate de către critici... eh, ce să mai zicem. Nu mai suntem în 1997, deși multă vreme am preferat să mă cred în 1997...

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje