Louis Armstrong

Louis Armstrong

Powered by
Last.fm

Louis Armstrong (1901- 1971) a fost un trompetist si un cantaret, considerat unul dintre cei mai influenti artisti din istoria jazz-ului. Artistul a fost crescut in New Orleans si, desi era capabil sa cante inca de mic, abia in 1922 pleaca in Chicago unde se intalneste cu mentorul sau, King Oliver si se alatura trupei acestuia.

Pentru ca rolul sau in trupa lui Oliver era destul de mic, sotia sa Lil Hardin il convinge sa paraseasca formatia si sa se alature trupei Fletcher Henderson Orchestra. In momentul in care Louis Armstrong si-a facut aparitia in spatiul muzical, erau putini artisti care foloseau inovatiile si stilul specific New Orleans, dar si mai putini care aveau energia si maiestria acestuia.

Incet, incet, artistul a devenit unul dintre cei apreciati muzicieni din New York. In anii '20 si '30, artistul a lansat multe hit-uri, dar au fost si niste perioade marcate de certuri cu manageri, accidente si esecuri. Pe masura ce jazz-ul se moderniza, erau cativa critici care il considerau pe Armstrong demodat.

Pe la sfarsitul anilor '40, artistul a gasit in sfarsit un manager dedicat care l-a ajutat sa fie distribuit in filme, sa aiba turnee in Asia si Europa si sa-i intreaca in topuri pe cei de la Beatles cu piesa "Hello, Dolly".  

Asculta cateva dintre piesele lui Louis Armstrong:

Hello, Dolly
When the saints go marching in
What a wonderful world

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje